Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Silviu Borș, directorul Bibliotecii ASTRA: Nu demisionez

Silviu Borș, directorul Bibliotecii ASTRA: Nu demisionez

Directorul Bibliotecii Județene ASTRA, Silviu Borș, a anunțat astăzi că nu va demisiona din funcție, în ciuda solicitării transmisă de conducerea Consiliului Județean. ”Cu referire la declarația doamnei Daniela Cîmpean, președintă a Consiliului Județean Sibiu, apărută în articolul ”Daniela Cîmpean îi cere demisia directorului Bibliotecii ASTRA: Actul managerial pe care acesta l-a exercitat în ultima perioadă este defectuos”, din ediția online a ziarului Turnul Sfatului din 14 septembrie 2021, precizez că mi s-a solicitat și anterior să demisionez. Având în vedere situația creată, anunț că nu îmi voi prezenta cererea de demisie”, a transmis directorul instituției.

Conducerea Consiliului Județean Sibiu i-a solicitat demisia

Consiliul Județean Sibiu a anunțat astăzi că i-a solicitat demisia directorului Bibliotecii ASTRA, Silviu Borș, în urma apariției în presă a unor articole legate de faptul că angajații au fost puși să semneze că vor veni la muncă fără siguranța că vor mai primi salarii. ”Fără a contesta calitățile științifice ale domnului Silviu Borș, actul managerial pe care acesta l-a exercitat în ultima perioadă este unul defectuos care a dus Biblioteca  Județeană ASTRA Sibiu în situația de a nu-și acoperi cheltuielile de funcționare până la sfârșitul anului, motiv pentru care conducerea Consiliului Județean Sibiu i-a solicitat demisia”, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu.

Principalul lucru care i se impută este faptul că a cerut muncă neremunerată din partea angajaților. ”Considerăm nelegală soluția găsită de domnul manager cu privire la munca neremunerată și prin urmare nu o susținem”, mai spune purtătorul de cuvânt al instituției.

Conducerea CJ Sibiu asigură angajații bibliotecii că ”a făcut toate demersurile către Guvernul României pentru ca, prin rectificarea bugetară, să se aloce sumele prin care să se acopere efectele managementului deficitar al domnului Silviu Borș”.

Citește și

Daniela Cîmpean îi cere demisia directorului Bibliotecii ASTRA: ”Actul managerial pe care acesta l-a exercitat în ultima perioadă este defectuos”

Soluție pentru angajații Bibliotecii ASTRA: Lucrați fără bani până facem noi rost. Instituția a rămas oficial fără buget de salarii

Conducerea Bibliotecii Astra s-a răzgândit: nu mai dă oameni afară, cere bani de salarii

VIDEO Sunt 100.000 de euro pentru mașini noi, dar lipsesc 170.000 pentru a salva Biblioteca Astra. Se înființează o comisie

Capitală culturală: o treime din posturile Bibliotecii Astra se desființează. Oameni dați afară, program de lucru diminuat

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Nota 10

Acum 8 luni

Silviu, esti un om sufletist si de nota 10. E clar ca situatia de la Bibiloteca Astra e doar o "piedica" pusa de doamna Campean pentru a numi un director aservit politic PNL-ului.
Raspunde

George

Acum 8 luni

Nu demisiona Silviule, că nu te mai angajează nimeni și va fi vai!!!
Raspunde

Contra

Acum 8 luni

Adica, vor sa se descotoroseasca de dl. Bors si au gasit pretextul potrivit! Dna Campean e la fel de vinovata ca si dl. Bors. Doar bugetul trece prin girul CJ. Ce-au facut atunci? Au votat in orb sau au dormit?
Raspunde

Aci Duțu

Acum 8 luni

Bugetul a fost cheltuit probabil altfel decât preconizat, și l-a cheltuit managerul. Când nu-ți ajunge bugetul pe final de an, poți da vina pe influențe externe. Dar când nu mai ai bani pentru 4 luni, adică o treime de an, înseamnă că l-ai gestionat defectuos.
Raspunde

Un profesionist

Acum 8 luni

Fa, ca dupa nume esti de la vale, ai lucrat vreodata la stat? Bujetul se face "de la " (adica nu la timp, ca na, e Craciun etc. ) "pan la "rectificare" care e un instrument de strans cu usa oamenii, sa nu zic altfel. Il cunosti personal pe Domnul Bors? Un domn in adevaratul sens al cuvantului, un profesionist care face cu maxima dedicatie ce face si un cetatean de nota 11. pe f multi i-a svajutat incurajat, etc. Neconditionat. M
Raspunde

Ion Ionescu de la Brad

Acum 8 luni

Pacat ca ceilalti manageri din domeniul culturii nu il sprijina pe domnul Bors. Poate o sa le vina si lor randul. Desi multi sunt lingai cu diploma, ceea ce ii place doamnei Cimpean. Pacat ca angajatii Bibliotecii nu se solidarizeaza cu directorul sau managerul lor, ale carui merite sunt incontestabile. Dar asa-i romanul ... si mai ales bugetarul ... O sa vina un alt manager, probabil impus politic de Cimpean. Si atunci sa vezi distractie. Ca daca omul e bun, il iau toti de guler!
Raspunde

Razvan

Acum 8 luni

O întâmplare cu managerul Borș . Acum ceva timp m-am deplasat la bibliotecaAstra , clădirea veche, cu bicicleta. Mi-am parcat bicicleta in fata , bineînțeles, clădirea nu are rastel. Domnul Borș tocmai ieșea și începe să mă certe că de ce mi-am pus bicicleta in fata unei instituții . Deci cam asta-i nivelul. Nu vreau să-i iau apărarea doamnei arvocate, alta demnă reprezentantă a faunei montane ardelene.
Raspunde

???

Acum 8 luni

Mai razvan, rastel de bicicleta este la 7 metri de intrare. Nu de azi. Cam de 8-9 ani o folosesc si eu. Deci - ori nu esti inteligent, ori nu esti corect, ori esti latrator penelist, ori esti madam Ghicculescu in timpul programului, pupand de zor dosul caprei supreme.

Raspunde

Sibian Neimbecil

Acum 8 luni

Aduceti-l inapoi pe Razvan Puuup, s-o fi saturat de a 34-a sinecura din cariera bine platita de la Bucuresti!
Raspunde

R

Acum 8 luni

S-a discutat in vara si pe la Muzeul Astra, dar Ciprian tace-n papusoi acum, in loc sa-l sustina pe dl Bors. Rusine ca SB n-a primit nimic la rectificare cu toti super PNL-isitii Turcan si Cimpean.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus