Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Daniela Cîmpean îi cere demisia directorului Bibliotecii ASTRA: ”Actul managerial pe care acesta l-a exercitat în ultima perioadă este defectuos””

Daniela Cîmpean îi cere demisia directorului Bibliotecii ASTRA: ”Actul managerial pe care acesta l-a exercitat în ultima perioadă este defectuos””

Consiliul Județean Sibiu a anunțat astăzi că i-a solicitat demisia directorului Bibliotecii ASTRA, Silviu Borș, în urma apariției în presă a unor articole legate de faptul că angajații au fost puși să semneze că vor veni la muncă fără siguranța că vor mai primi salarii. ”Fără a contesta calitățile științifice ale domnului Silviu Borș, actul managerial pe care acesta l-a exercitat în ultima perioadă este unul defectuos care a dus Biblioteca  Județeană ASTRA Sibiu în situația de a nu-și acoperi cheltuielile de funcționare până la sfârșitul anului, motiv pentru care conducerea Consiliului Județean Sibiu i-a solicitat demisia”, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu.

Principalul lucru care i se impută este faptul că a cerut muncă neremunerată din partea angajaților. ”Considerăm nelegală soluția găsită de domnul manager cu privire la munca neremunerată și prin urmare nu o susținem”, mai spune purtătorul de cuvânt al instituției.

Conducerea CJ Sibiu asigură angajații bibliotecii că ”a făcut toate demersurile către Guvernul României pentru ca, prin rectificarea bugetară, să se aloce sumele prin care să se acopere efectele managementului deficitar al domnului Silviu Borș”.

Declarație că se muncește fără salariu

Angajații Bibliotecii Județene ASTRA au fost chemați să semneze o declarație prin care iau act că nu-și vor mai primi salariile până când bugetul nu va fi suplimentat. Aceasta este ultima soluție propusă de conducerea instituției după ce mai multe variante au picat din cauza opoziției angajaților.

Un document intern publicat de G4Media le cere celor 75 de angajați să lucreze fără bani până când situația va fi reglementată. ”Având în vedere situația prezentată la ședința din data de 08.09.2021 cu angajații Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, privitor la faptul că nu mai sunt fonduri alocate pentru plata drepturilor salariale pe lunile septembrie 2021 – decembrie 2021, suntem de acord să ne continuăm activitatea urmând ca drepturile salariale cuvenite să le primim în caz de rectificare bugetară sau în cazul în care instituția va cumula fonduri din alte surse”, e declarația pe care fiecare angajat a fost rugat să o semneze.

Silviu Borș: Se întâmplă ce s-a întâmplat și până acum

Directorul instituției a declarat vineri că această declarație a fost singura soluție găsită de el pentru a continua activitatea bibliotecii. ”Se întâmplă ce s-a întâmplat și până acum, nu avem buget suficient. Cred că ar trebui să iasă Consiliul Județean cu problema asta. Din câte știu, caută și ei soluții. Încercăm și noi să găsim soluții. Deocamdată mai este puțin până luna viitoare și cu siguranță vom găsi bani” a declarat Silviu Borș, directorul Bibliotecii ASTRA.

Citește și

Soluție pentru angajații Bibliotecii ASTRA: Lucrați fără bani până facem noi rost. Instituția a rămas oficial fără buget de salarii

Conducerea Bibliotecii Astra s-a răzgândit: nu mai dă oameni afară, cere bani de salarii

VIDEO Sunt 100.000 de euro pentru mașini noi, dar lipsesc 170.000 pentru a salva Biblioteca Astra. Se înființează o comisie

Capitală culturală: o treime din posturile Bibliotecii Astra se desființează. Oameni dați afară, program de lucru diminuat

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Prostie extrema, numele tau e Daniela

Acum 2 ani

Atunci cand managerul era obligat sa angajeze oamenii partidului, totul era ok, nu? Atunci nu mai era management defectuos. Atunci cand managerul l-a angajat printr-un pseudoconcurs pe Razvan Pop, intelectualul de mucava al partidului, aceasta nulitate care nu a fost in stare de absolut nimic in viata, decat daca se gudura pe langa sefi, era bun managerul, nu? Care manager, cautand pe net, a avut cea mai mare nota la concursul pentru ultimul mandat. De fapt, ce vrea cel mai slab pres de CJ din istoria Sibiului? Sa inainteze la post bine platit un alt om al PNL, nu? Surpriza? Nu! Veti vedea, in curand. Turnul Sfatului, de ce nu precizati toate matrapazlacurile Danielei, presiunile, concursurile matrasite, cheltuielile la limita legalitatii, spalarile de bani etc? Nu le stiti? DNA mai exista?
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

ce e ala un "act managerial"??? el la fel cu cel de la consiliul judetean???
Raspunde

Corbul

Acum 2 ani

Penibil. Borș e evident un incompetent în ciuda notelor de 10 de la evaluarea anuală , dar ce e mai evident e că Daniela e rămas fără scuze. Salariile au fost bugetate la începutul anului, singurul factor disturbator fiind nenumăratele proiecte finanțate prin instituție, aprobate de CJ. 170.000 de lei la asociații - breloc de partid.
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Nu se rezolva nimic daca demisioneaza dl. Bors si nu demisioneaza si dna contabila!
Raspunde

BiAnca

Acum 2 ani

Of course!
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Si noi ii cerem demisia d-nei arvocata, exact pe aceleași principii.
Raspunde

Patri

Acum 2 ani

fraua cimpan e o habarnista
Raspunde

Gigi kent

Acum 2 ani

Cel mai "jmecher" manager. Decat sa dea afara oameni si sa se puna rau cu colegii ca sa ramana in buget, mai bine a asteptat sa se termine banii, pardon a cautat "solutii", ca sa le forteze mana celor de la consiliul judetean care acum nu prea au ce face decat sa faca rost de ei :))) Adevarul e ca se intra greu la stat unde sunt posturi caldute si e pacat sa le pierzi ca dupa cine stie daca mai reusesti sa prinzi unul. Poftim cultura!
Raspunde

Manevra PNL

Acum 2 ani

E doar o manevra a doamnei Campean pentru a numi in loc un director subordonat PNL-ului.
Raspunde

David

Acum 2 ani

Daca CJS (prin vocea presedintei) a constatat ca directorul bibliotecii a incalcat vreo lege (cu dovezi!), sa-l destituie! Daca are "coaie". Dar nu are! Si se pare ca directorul nu a incalcat vreo lege. Bugetul alocat pentru salarii la inceputul anului ajungea doar pana in septembrie, asa e in toate institutiile subordonate CJS. De cativa ani, nu doar acum! Cine a alocat acest buget deficitar? Ati ghicit! CJS! Probabil ca acesta e unul din instrumentele de "fidelizare" a directorilor...
Raspunde

Iorgu

Acum 2 ani

Oameni buni,Sibiul este acaparat de foști securiști sau de foști turnători ai securității... Am asistat cu stupoare la cei care organizează astfel de concursuri la societăți cu ,capital majoritar de stat sau societăți în subordinea primăriei !!! ITM SIBIU ca întotdeauna doarme pe burtă,sindicatele sunt reduse la tăcere prin tot felul de hărțuire ale liderilor, cum credeți ca se vor rezolva problemele de posturi date cu dedicații sau respectarea drepturilor angajatilor!!! Mafia orașului Sibiu în acțiune. Președinta consiliului județean nu va face mare lucru...este singură pe baricade!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus