Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Memorialul Tordai: Victorii pentru Khimik și U- BT Cluj, în prima zi a turneului

Memorialul Tordai: Victorii pentru Khimik și U- BT Cluj, în prima zi a turneului

Seria de meciuri amicale din cadrul Memorialului Internațional Elemer Tordai a debutat joi seara, ucrainienii de la Khimik Youzhny și U Banca Transilvania reușind să iasă victorioase din duelurile cu CSO Voluntari, respectiv BC CSU Sibiu. Confruntările continuă și astăzi, meciurile fiind programate de la orele 17:00 și 19:00.

În prima partidă a turneului, oaspeții din Ucraina au avut de înfruntat echipa din Voluntari pe care au reușit să o învingă categoric, după reușite de senzație ale jucătorului cu numărul 3, Malchevskyi Vitalii. A făcut un meci senzațional, conducându-și echipa în prima victorie din cadrul Memorialului Elemer Tordai. Khimik Youzhny-CSO Voluntari, s-a încheiat: 93-48.

Imediat după finalul partidei, cei prezenți s-au putut bucura de două momente speciale - vernisajul expoziției ”Emoții Galben Albastre” și acordarea primei burse „Ilie Mitea”, lui Sebastian Costeiu, unul dintre jucătorii de perspectivă ai Clubului sibian.

„În semn de respect pentru omul și suporterul Titi Mitea, BC CSU Sibiu a hotărât ca din acest an, la fiecare ediție a Memorialului Elemer Tordai, să acorde BURSA ILIE MITEA unui  sportiv sibian de perspectivă, cu scopul de a-i motiva pe juniorii noștri și de a-i ajuta să își urmeze visul! Anul acesta, bursa i-a fost înmânată lui Sebastian Costeiu, un tânăr de 19 ani, crescut in echipele de junori ale Clubului nostru sub comanda lui Alex Kovacs, un tânăr extrem de muncitor. În această vară, Sebastian a făcut parte din echipa de 3x3 care a adus clubului medalia de bronz în Liga Națională 3x3! Sebastian, alături de un alt sibian, Victor Bogdan, va face parte din echipa națională de 3x3 a României care va participa la prima ediție a Campionatul Mondial sub 23 de ani din China. Sebastian face parte din lotul echipei lui Dan Fleșeriu, in liga de seniori a acestei ediții de campionat și este un exemplu că prin muncă și dedicație totul este posibil, orice bariere putând fi depășite prin puterea sportului și dragostea pentru baschet”, a spus Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.
Duelul mult așteptat, dintre două ”rivale” cu tradiție, BC CSU Sibiu și U- Banca Transilvania a umplut aproape la refuz Sala Transilvania, iar suporterii galben-albaștri și-au susținut echipa frenetic, exact ca într-un meci oficial. Nici jucătorii nu s-au lăsat mai prejos și au făcut spectacol. Chiar și fără Kevin Hardy, menajat în urma unei întinderi musculare, BC CSU Sibiu a avut o evoluție solidă.
„A fost un meci în care, probabil am avut cel mai importanți adversari și pretendenți la titlu, din sezonul acesta. A fost și alegerea noastră să jucăm primul meci, cu orice risc împotriva Clujului și a fost un meci de angajament fizic enorm, pentru ambele echipe. A avut câștig de cauza echipa cu procentaje mai bune la aruncăre și la aruncările libere. Chiar dacă băieții noștri au avut un moment de cădere la sfârșitul sfertului al treilea, când am permis Clujului să se ducă la 16 puncte, am fi avut șansa, pe final, să egalăm situația și, cine știe, să câștigăm meciul pe ultimele secunde din joc. Avem o echipă puternică, avem o echipă care, atunci când va învăța să joace împreună va fi foarte greu de oprit, de oricine. Am jucat fără Kevin Hardy și în meciurile oficiale, orice absența va conta. Mă bucur că am reușit să jucăm și fără el și asta demostrează încă o dată ca și fără, probabil, cel mai bun apărător din țară, reușim să ținem adversarul sub 70 de puncte. Acesta va fi unul din obiectivele noastre întreg sezonul și, cu siguranță, noi vom reuși să marcăm mai mult decât am marcat în meciul cu Clujul și vom face și spectacol, în anumite faze ale jocului”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.
Partida s-a încheiat 69-61, în favoarea celor de la U Banca Transilvania. Pentru echipa noastră au marcat: Randal Falker 18 puncte, Lucas Tohătan și Justas Tamulis câte 10p, Monyea Pratt 9p, Chris Cooper și Isaiah Philmore câte 7.

Astăzi sunt programate alte două dueluri:

17:00 U-Banca Transilvania Cluj vs. Khimik Youzhny,

19:00 BC CSU Sibiu vs. CSO Voluntari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus