Timp de trei zile, o parte din bucătarii cantinelor școlare din orașul Sibiu vor primi sfaturi sănătoase din partea chef-ului Alin Barabancea pentru crearea unor meniuri sănătoase, diverse și cu caracter sezonier pentru copiii ce servesc masa în aceste unități de alimentație publică.
„Să mâncăm sănătos zi de zi” este un proiect care promovează alimentaţia sănătoasă în unităţile de învăţământ din municipiul Sibiu. De asemenea, acesta se înscrie în contextul programului Sibiu 2019 - Regiune Gastronomică Europeană.
Pe parcursul celor trei zile vor avea loc masterclass-uri şi demonstraţii culinare cu toți bucătarii aflați pe poziție de coordonare în bucătăriile cantinelor şcolare din Sibiu. De asemenea, vor fi organizate demo-uri live cooking în care chef-ul Alin Barabancea va folosi diferite tehnici de gătire, cu degustare de produse. De asemenea, vor fi sesiuni de discuţii interactive cu elevii/ părinţii/ profesorii din şcolile sibiene, despre obiceiurile alimentare sănătoase, a importanţei acestora, despre obiceiurile alimentare nesănătoase şi efectele lor nocive, despre însemnătatea gătitului în familie sau încurajarea luptei ȋmpotriva obezitătii. Nutriţionistul le va vorbi celor prezenţi despre necesarul zilnic de calorii, despre importanţa rutinei meselor în timpul unei zilei, a micului dejun şi despre multe alte astfel de noţiuni care definesc un stil de viaţă sănătos.
,,Asociaţia Act Sibiu şi-a propus, în cadrul acestui proiect, organizarea unui training cu toți bucătarii aflați pe post de coordonare în bucătăriile cantinelor şcolare (bucătar-șef și sous-chef) şi nu numai, timp de șase-opt ore pe toată perioada proiectului, cu pauze de masă incluse, sub îndrumarea cunoscutului chef Alin Barabancea, unul dintre ambasadorii Regiunii Gastronomice Europene din 2019, dar şi sub atenta supraveghere a unui nutriţionist. Proiectul urmărește îmbunătățirea capacității respectivelor echipe culinare din cantinele şcolare sibiene de a pregăti corect mâncare sănătoasă, diversă, cu caracter sezonier, în limitele unui buget mic şi strict”, spune Claudia Buidan, președintele Asociaţiei Act Sibiu și inițiatorul proiectului.
Proiectul se desfășoară în acest weekend în cantina Colegiului Tehnic Cibinium din municipiul Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Asociaţiei Act Sibiu , Asociaţia Act Sibiu , Alin Barabancea , Claudia Buidan , Regiune Gastronomică Europeană , Colegiului Tehnic Cibinium , Regiunii Gastronomice Europene
Vizualizari: 760
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Sparrow
Acum 2 ore
Adina
Acum 2 ore
HellTown
Acum 2 ore
Ionica vecinu
Acum 2 ore
Casian