Miercuri,
28.10.2020
Ceata
Acum
7°C

VIDEO Inspectorii Primăriei au căutat “taximetriștii-rechin“. În trei luni n-au găsit niciunul

25 Septembrie 2018 12:27

VIDEO Inspectorii Primăriei au căutat “taximetriștii-rechin“. În trei luni n-au găsit niciunul

Deși susțin că au făcut controale chiar în stația de taxi de la Aeroport, inspectorii din cadrul Primăriei Sibiu spun că n-au găsit nimic în neregulă în ultimele trei luni. Reacția administrației locale vine după ce Turnul Sfatului a publicat un material despre felul în care taximetriștii din fața terminalului Aeroportului refuză cursele în interiorul orașului, acceptându-le doar pe cele externe.

După o sesizare făcută de un sibian care, după ce a aterizat la Sibiu, a fost refuzat de șapte taximetriști veniți, de fapt, la “vânătoare de curse externe“, Turnul Sfatului a publicat zilele trecute un material care includea și o filmare realizată cu camera ascunsă. Filmarea, realizată într-o noapte aleasă aleatoriu, a surprins patru taximetriști parcați în stația din fața terminalului sibian, care – sub diferite pretexte - refuzau cursele în interiorul municipiul Sibiu.

“Este greu de probat“

Cu mai bine de o săptămână înainte de publicarea acestui material, Turnul Sfatului a solicitat Primăriei Sibiu să comunice cine sunt persoanele responsabile de verificarea taximetriștilor (din perspectiva refuzului de curse interne, fapt interzis de Regulamentul local) și dacă, în ultimele trei luni, au fost aplicate sancțiuni pentru astfel de abateri. “Inspectori din cadrul Serviciului Autorizare și Control au fost împuterniciți să aplice amenzi în baza Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxim. În ultimele trei luni inspectorii au efectuat controale în stația de taxi de la Aeroport, dar nu au constatat astfel de cazuri“, se arată în răspunsul primit de Turnul Sfatului la începutul acestei săptămâni.

Reprezentanții Primăriei Sibiu arată că au primit sesizări referitoare la astfel de abateri, dar pentru inspectorii de specialitate probarea acestora este dificilă. “Nu s-au aplicat sancțiuni nici în urma sesizărilor telefonice sau scrise pentru că această contravenție este greu de probat ulterior, fiind vorba de o conversație între taximetrist și client“, se mai arată în răspunsul transmis redacției Turnul Sfatului.

De reamintit faptul că, potrivit imaginilor surprinse de Turnul Sfatului, “taximetriștii-rechin“ beneficiază de prietenia cel puțin unui angajat al Aeroportului sibian, angajat care a arătat că, din punctul lui de vedere, nu ar avea de ce să intervină pentru a obliga taximetriștii să preia cursele “de Sibiu“.

Și un pic de “ping-pong“

Înainte ca Turnul Sfatului să îi găsească – după cum stau în fiecare seară – pe “taximetriștii-rechin“, reprezentanții Aeroportului Sibiu arătau că – potrivit prevederilor Legii 38/2003 - cea care reglementează modul de funcționare a transportului în regim taxi – instituția lor nu “nu face parte din entitățile“ responsabile de controlul taximetrelor. În acest sens, reprezentanții AIS invocă articolul 37 al respectivei legi, în care sunt înșirate organele de control în zona taximetrelor. Prima instituție enumerată este cea a administrației publice locale.

În răspunsul lor, reprezentanții Primăriei Sibiu invocă un alt articol, din aceeași Lege 38/2003 (art. 24, alineatul 1, punctul 3): "Preluarea clienţilor din aeroport, dirijarea şi îmbarcarea acestora în taxiuri şi accesul taxiurilor în locul de aşteptare se vor realiza prin dirijare asigurată de administraţia aeroportului, în ordinea aşteptării taxiurilor."

În fine, din perspectiva Aeroportului, prezența “taximetriștii-rechin“ ar trebui să devină istorie de la jumătatea lunii viitoare, când va intra în vigoare un ”Regulament pentru desfășurarea transportului de persoane în regim de taxi la Aeroportul Internațional Sibiu”. ”Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului, administrația aeroportului își rezervă dreptul de a nu mai permite accesul în zona de așteptare, temporar sau permanent, a celor care încalcă în mod constant atât prevederile legale în vigoare, cât și cele prevăzute de regulament”, precizează Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Citește și Experiența Aeroportului sibian se apropie de cea ”a miticilor”. Taximetriștii refuză cursele de Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

motanul garfield

Acum 2 ani

N-au cautat destul!
Raspunde

Maria

Acum 2 ani

Nu au vrut sa gaseasca, deoarece exact acelasi lucru ni s-a intamplat si noua in data de 30 august.
Raspunde

Diablo, regele infernului

Acum 2 ani

S-a fi aflat din timp că vine controlul.
Raspunde

Geo Graful

Acum 2 ani

Pe la gară au fost ?
Raspunde

Florin

Acum 2 ani

De ce nu sunati la protectia consumatorului sa comunicati numarul taxiului care v a refuzat ?
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

suna tu si sa ne scrii in detaliu ce-ai rezolvat!!! protectia consumatorului este o agentie comunista care NU face mare lucru!!!
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

povesti nemuritoare spuse de incompetentii si ignorantii de la primaria Sibiu!!!!
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 2 ani

Și cum au căutat? S-au urcat în mașină și au spus "Bună ziua suntem în control refuzați să ne duceți pana la Metro?" Răspunsul prompt :"Nu șefu! Mânca-ți-aș costumul tău de mort!" Concluzie: "nu se egzistă taxie să refuze clienți" "Dorele, hai că a trecut juma' de ora, hai la cafea că-s extenuat!"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus