Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Șomajul în Sibiu a scăzut la 1,8%. Criză de forță de muncă

Șomajul în Sibiu a scăzut la 1,8%. Criză de forță de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu anunță că toamna a debutat în Sibiu cu un șomaj de doar 1,87%, minim istoric.

La sfârşitul lunii august 2018 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 3.703 şomeri, din care 1.719 femei.

”Faţă de sfârşitul lunii iulie 2018 numărul şomerilor înregistraţi a scăzut cu 52 de persoane iar rata şomajului a înregistrat o diminuare cu 0,03 puncte procentuale. Din punct de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale 2.977 persoane  sunt cu studii primare, gimnaziale, profesionale, 478 persoane cu studii liceale şi post-liceale iar 248 persoane cu studii superioare. Din punct de vedere al mediului de provenienţă 1.179 aparţin mediului urban în timp ce 2.524 provin din mediul rural”, spun specialiștii AJOFM Sibiu.
În această perioadă angajatorii se confruntă cu o criză a forței de muncă, în special în domeniul Horeca. Mai multe localuri, cafenele și restaurante, caută să angajeze și găsesc foarte greu oameni.

Spre exemplu, Starbucks face angajări pentru cea de-a doua cafenea din Sibiu, care va fi deschisă în capătul bulevardului Mihai Viteazu și caută să angajeze bartista. Compania nu cere experiență de persoanele interesate și oferă mai multe facilități. Detalii găsiți aici.

Și restaurantul Piano Gastro Pub, cel mai nou restaurant deschis în Sibiu, angajează bucătari, ajutor de bucătar, pizzer și personal curățenie. Cine este interesat găsește mai multe detalii aici.

Nu în ultimul rând, compania Expertarom – producător de ingrediente și echipamente în industria alimentară, are nevoie de fochist.

În cursul lunii august 2018, au fost angajate  ca  urmare a  acordării serviciilor realizate de AJOFM Sibiu 188 de persoane din care 79 femei.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

A

Acum 3 ani

Defapt rata somajului reala, adica incluzand pe cei care nu au aplicat la ajutor de somaj, e mai aproape de 5%. Trebuie inclusi si tinerii de pana in 28 de ani care nu au aplicat la AJOFM care se duc si depun CV-uri in call center-uri si fabrici. Cei de la AJOFM, ma rog jumatate, sunt in mare parte invarsta, slab pregatiti sau educatie specializata. Daca s-ar face o scoala de pregatire pe mai multe domenii, unde oamenii sa invete sa lucreze in anumite domenii ar fi bine.
Raspunde

PU la Misch

Acum 3 ani

NU se poate - in Sibiu NU avem someri !!....ducem lipsa de mana de lucru !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus