Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
3°C

FOTO - Campanii de manipulare, cu informații false, în Sibiu

FOTO - Campanii de manipulare, cu informații false, în Sibiu

În noaptea de luni spre marți, în centrul Sibiului au apărut mai multe afișe prin care se sugerează ideea că statul român alocă mai mulți bani refugiaților decât copiilor săraci. Asta după ce în week-end, în căsuțele poștale din mai multe cartiere ale Sibiului au fost distribuite flyere care îndemnau sibienii să meargă la vot altfel ”copiii noștri sunt ținta lor”, a homosexualilor.

În Piața Mică, Piața Mare și pe bulevardul Nicolae Bălcescu, peste noapte au apărut la locurile de afișaj anunțuri mari care pun în antiteză condițiile foarte bune în care sunt primiți refugiații în România și modul în care cresc în zonele sărace unii copii.

WhatsApp Image 2018-10-02 at 14.29.26 (2)

”CENTRU PRIMIRE REFUGIAȚI – ROMÂNIA, PLĂTIT DE STAT, ADICĂ DIN BANI TĂI, ”REFUGIAT” ROMÂN UITAT DE STAT, TRĂIEȘTE LA LIMITA SĂRĂCIEI ÎN CONDIȚII MIZERE”, este mesajul transmis.
Afișul respectiv este vechi de trei ani, când în Europa și România era o amplă discuție pe tema refugiaților, despre care se spunea atunci că ”vor lua cu asalt România”. De fapt, imaginea din partea de sus este luată de pe site-ul unui campus studențesc privat din București, iar cea din partea de jos dintr-un reportaj publicat de ziarul Monitorul de Vrancea, în urmă cu șase ani, despre o familie săracă.

WhatsApp Image 2018-10-02 at 14.29.26

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au declarat că nu au primit, până la această oră, nicio sesizare cu privire la amplasarea ilegală a acestor afișe sau a mesajului transmis. Spațiile în care au fost puse sunt monitorizate de camerele de filmat din zona centrală a Sibiului, astfel că vinovații nu ar trebui să fie găsiți prea greu. Cu toate acestea, reprezentanții Poliției Locale nu au oferit niciun punct de vedere, până la ora publicării.

”Asistăm la o divizare tot mai accentuată a societății românești în ultima vreme, una fără precedent aș putea spune. Mesajul afișelor este că statul român să preocupă mai mult de alții decât de proprii cetățeni săraci, mesaj foarte similar cu cel al românilor care nu susțin Referendumul de la sfârșitul acestei săptămâni. Aceste afișe probabil s-au dorit a fi un răspuns la campania agresivă la care asistăm în toată țara, inclusiv în Sibiu, din partea celor care doresc validarea Referendumului”, a explicat pentru Turnul Sfatului un psiholog.
În weekend-ul trecut mii de sibieni au găsit în cutiile poștale flyere cu informații false referitoare la Referendumul din acest sfârșit de săptămână. Deși nu sunt asumate, flyerele par a avea retorica și elementele grafice ale Coaliției pentru Familie.

WhatsApp Image 2018-10-02 at 14.44.39

În acestea se spune că ”dacă nu vii la vor doi bărbați vor putea adopta un copil, iar în școală copiii vor fi învățați că mama nu e femeie și tata nu e bărbat”, informații care nu au nicio legătură cu motivul pentru care este organizat Referendumul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

17 comentarii

macho man

Acum 4 ani

Manipulare sau nu, nu mi se pare normal ca un cuplu de homosexuali sa adopte un copil... N-am nimic impotriva daca doi tipi vor sa se ia cu acte in regula, dar sa nu li se permita adoptia...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

MB

Acum 4 ani

Iti recomand serialul "Modern Family": pe langa faptul ca vezi un serial de comedie de calitate vezi si un exemplu care poate iti schimba opinia. Oricum, aici este vorba despre cu totul altceva: faptul ca se face propaganda pe un subiect, iar la referendum se cere sa se voteze cu totul altceva. Adica manipulare a celor mai putin inzestrati sa inteleaga ceea ce voteaza. Iar ceea ce se vrea sa se obtina prin referendumul asta e de fapt bomboana de pe coliva asa zisei democratii pe care o ave(a)m.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

adi

Acum 4 ani

Mi se pare si mai anormal ca o familie sa isi abandneze copilul si apoi sa isi faca griji ca va fi adoptat de doi barbati. Mi se pare amormal sa preferi sa lasi un copil sa triasca intr-un orfelinat decat sa fie adoptat de doi barbati.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nemilosu

Acum 4 ani

Las ca si CpF este supusa asaltului media si se imprastie informatii false cu privire la ei. De o saptamana s-au dezlantuit cu totii. Ma duc si votez DA, uite-asa, de-a dracului, ca mi-a zis un popă de milioane să votez. Și mai car și vreo 5-6 cu mine. Uite-așa de-a dracului, cu Dumnezeu inainte ! :-)))))))))))))
Raspunde

Butinho

Acum 4 ani

Și care ar fi informațiile false? Trebuie argumentat de ce ar fi false, nu scriem 2-3 cuvinte și deja acuzam. Și dacă se abate de la scopul referendumului, de ce nu ați dat și informații despre referendum? Consider și știrea dumneavoastră la fel de falsa.
Raspunde

Oli

Acum 4 ani

In piata mare sunt camere video, la fel și in piata mica, politie locală in zona respectiva și poliția de ordine publică la fel tot in zona ce fac autoritățile au cerut și suplimentare camerelor video degeaba , pentru că sunt ai lor cei care au pus afișele # rezist .... Restul e pentru prostiii........
Raspunde

Me

Acum 4 ani

Acelas flyer si la sate. Culmea acolo toti vorbesc despre acest subiect. M-am "caznit" o ora cu bunica și am discutat subiectele tabu ... până la urmă a înțeles că întrebarea pe hârtii nu o sa fie doriti modificarea sintagmei... ci daca doriți modificarea constitutiei . Modificarea poate fi de orice natură... trist cat de ușor pot fi manipulate unele persoane, trist ca inca preotul spune la slujba mergeti si votati da... din pacate unii asta vor face...
Raspunde

...

Acum 4 ani

Nu se spune asta, trunchiezi intentionat, este o inselatorie ce faci. Si te mai si lauzi pe aici cum ai dus tu munca de convingere la tara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus