Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Părintele Necula, inițiator al Referendumului: Țara asta este ruptă de multă vreme, ne urâm pe sponci de ani buni

Părintele Necula, inițiator al Referendumului: Țara asta este ruptă de multă vreme, ne urâm pe sponci de ani buni

Consilierul de imagine al Mitropoliei Ardealului, preotul Constantin Necula, este convins că românii se urăsc şi că doar credinţa în Dumnezeu îi mai poate uni.

Profesorul de teologie, Constantin Necula, le-a vorbit studenţilor marţi seara despre familie şi, la final, le-a făcut o demonstraţie matematică, găsind, spune el, o formulă prin care să descrie referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie.

"Am descoperit o formulă matematică a zilelor acestora. Vreau să ţineţi cont de ea: F>Rf. Pentru cine are urechi de auzit, să audă, că noi tot noi rămânem. (...) Nimic din ceea ce se întâmplă în jurul nostru nu ne poate rupe de Hristos. (...) Biserica oferă prima parte a formulei. Aţi remarcat când a încercat să se strecoare într-o formulă, politică, pentru că este o formulă politică, oricum ai întoarce-o. Nu ar fi fost ăştia, erau ăilalţi, erau mai buni, erau mai răi. Am picat între liniile de front, ca o hârtie de turnesol care ne arată că, de fapt, ţara asta este ruptă de multă vreme şi că ne urâm pe sponci, pe văzute şi pe de-a dreptul de ani buni, dar F e mai mare decât Rf, pentru F are o egalitate, F este egală cu Treimea, cu Dumnezeul în Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. (...) Noi nu suntem familii, noi suntem unităţi ale dumnezeirii", a declarat Constantin Necula, marţi seara, în Aula Facultăţii de Medicină din Sibiu, citat de Agerpres.

Consilierul de imagine al Mitropolitului Ardealului i-a asigurat pe sutele de studenţi prezenţi la conferinţa sa că dimineaţa, în 8 octombrie, după Referendum, în biserică, preoţii vor spune tot "pace tuturor", indiferent cum au votat la Referendum.

"În biserică tot 'pace tuturor' vom spune, nu vom spune pace ălora care sau n-aţi. Evitaţi mărturiile excesivilor. Vreau să înţelegeţi bine, orientaţi-vă după propria inimă, propria conştiinţă şi mergeţi mai departe, pentru că, slavă Domnului, F este mai mare decât Rf, cum Evanghelia e mult mai mare decât C. (...) E mai mare, mai profundă, e mai aproape de noi", a mai spus Constantin Necula pentru Agerpres.

Acesta a explicat, la final, că a folosit o formulă matematică în interiorul unei facultăţi pentru a vorbi despre familie şi nu a pronunţat cuvântul "referendum", ca să nu fie acuzat că face campanie în şcoală.

"Vă mulţumesc că m-aţi ajutat să îmi ţin gura. Am refuzat, ca preot al Bisericii Ortodoxe Române, să transform universitatea într-un spaţiu al propagandei. Voi refuza toată viaţa mea să folosească cineva reverenda mea pe post de halat de partid sau halat de propagandă. Dar în Hristos şi în biserică, lucrurile trebuie spuse. Iar în Hristos şi în biserică mare este taina aceasta, despre femeie şi despre bărbat care devin una pentru că întotdeauna F este mai mare decât Rf. Mulţam", a concluzionat preotul Constantin Necula, la finalul conferinţei despre familie.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu "da" sau "nu" va fi: "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Reamintim că  în luna octombrie 2015, s-a format Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituţia României. În forma actuală, amintitul articol prevede că: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Iniţiatorii propunerii legislative au urmărit să definească fără niciun echivoc căsătoria, astfel încât la articolul 48, alineatul 1 să citim: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.” Altfel spus, potrivit proiectului de revizuire, căsătoria ar trebui definită de Constituţie ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, potrivit Agerpres.

Comitetul de iniţiativă a fost format din 16 membri, de diferite confesiuni: ortodocşi, catolici, greco-catolici, baptişti şi penticostali. Numele membrilor sunt: Nadia Tătaru, Georgeta Stoian, Alina Tomi, Mariana-Liliana Georgescu, Tudor Sişu, Vlad Miriţă, Mihaela Manuceanu, Sorin Lavric, Mihai Gheorghiu, Călin Diaconu, Pavel Chirilă, Cornel Bratu, Liviu Axinte, Constantin Necula, Paul Negruţ, Mircea Tudor. Mihai Gheorghiu este preşedinte al Comitetului de iniţiativă.

Comitetul de iniţiativă s-a constituit prin declaraţie autentificată la un notar public în ziua de 21 octombrie 2015.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Treboniu Lemurian

Acum 3 ani

Na, ca v-a zis-o parintele, desfranatilor!!! O sa il transformati si pe el acum din parintele "cool" in pesedist, inchizitor, retrograd, sau ce mai scoateti voi pe gaura gurii, sorosistilor?! Ca pe Marcel Iures de exemplu?!
Raspunde

sasofilu

Acum 3 ani

cine te plateste neica?
Raspunde

S

Acum 3 ani

Se baga cineva peste biserica? Nu. Biserica vrea sa se bage in legile statului laic. Normal că zice că doar credinta ne poate uni. Așa zice și ayatollahul in Iran. Vor sa transforme Romania in teocrație. Doar democrația și libertatea ne pot uni, băgarea pe gat a credinței creează dusmanie.
Raspunde

I.S.

Acum 3 ani

Corporatia Ortodoxa Romana divizeaza tara. Nici o tara civilizata din lumea asta nu a ajuns unde e cu biserica in frunte. NICIUNA.
Raspunde

...

Acum 3 ani

Tara e divizata de politic (si aici includ si organizatiile lgbt). Cat despre "NICIUNA" eu cred ca nu aveti dreptate
Raspunde

jonyjon

Acum 3 ani

Pe sponci = (care este) în cantitate mică, puțin Deci dom' parinte vrea sa ne uram mai mult, nu numai pe sponci.
Raspunde

g

Acum 3 ani

Utilizati expresii pe care nu le stapaniti sau lipsite de noima, ca de sens nici vorba, ex. 'pe sponci" si respctiv 'nu vom spune pace ălora care sau n-aţi." Formula pe care o apreciez ramane E=mc2.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

lol

Acum 3 ani

Parinte, Marx s-a crezut mare filozof si a imaginat o lume ideala-credea el... a iesit monstruozitatea de comunism, in final....Ai sa ai timp, tu si urmasii tai, sa va bucurati de monstrul urii la care ai dat drumul sub ascunzisul sutanei? Una este sa existe divergente in societate si alta sa fie duse la un nivel institutional! Recomand sa cititi istoria legionarismului in Romania, ca si ei tot verzi, tot cu popi in frunte, tot romani adevarati...
Raspunde

...

Acum 3 ani

Ti-am mai zis si repet: nu va mai victimizati gratuit, e penibil, nimeni nu va asupreste in Romania (chiar unul de-ai vostri scria aici pe TS acum un an chiar pe 1 Iunie, de ziua copilului) cum ca nu s-au pomenit in istorie vremuri mai bune pentru ai vostri. Si atunci ce e cu toata vaicareala asta cu nazism si legionarism? Hotarati-va odata! Referendumul nu schimba legea romaneasca sub care ati stat pana acum. Deci unde e macelul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus