Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Artiști de talie mondială - la Sibiu pe 9 mai 2019, promite Trif

Artiști de talie mondială - la Sibiu pe 9 mai 2019, promite Trif

Ministru al Turismului și președinte interimar al PSD Sibiu, Bogdan Trif, a răspuns acuzațiilor de luna trecută, după ce a apreciat Sibiul drept un județ care „nu a fost niciodată un reper până acum pentru turism“. Acesta a declarat într-o conferință de presă că va organiza, în ziua Summitului UE de pe 9 mai 2019, „două spectacole mari” la Sibiu.

„Am fost acuzat de multe ori că nu am făcut, în calitate de ministru al Turismului, nimic pentru Sibiu. Total fals. O să fac o conferință de presă despre aceasta, dar acum vă pot spune că pe 9 mai, cu ocazia Summitului de anul viitor, Ministerul Turismului va organiza două spectacole mari, care vor avea și ca scop promovarea destinației turistice România, dar și promovarea Sibiului. O să arătăm tradițile noastre tuturor europenilor, dar și lumii întregi. Ne implicăm, am trecut acest program printr-un memorandum în Guvern, avem sumele alocate, deci este o certitudine”, a declarat Trif.
Amintim că în luna iunie, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, a spus că pregătește pentru ediția de anul viitor, când orașul va găzdui Summitul liderilor europeni un program special „care să uimească Europa şi lumea”. „Răspund pe ceea ce va însemna anul viitor partea culturală a Summit-ului. Fiţi convinşi că dacă liderii europeni vor vedea o asemenea bucurie şi calitate vor înţelege de ce neamul acesta e special şi că i se poate ierta, uneori, unele păcate, dar că trebuie stimulată zona de creativitate. Am propus un program pentru Summit. Îl au Ministerul Culturii şi Ministerul Afacerilor Externe, de joi. Eu am propus un lucru care să uimească Europa şi lumea", a mai spus Chiriac pe 9 iunie 2018.

„O să organizeze Ministerul Turismului. Pe Dl Chiriac îl respect mult, este un om de toată isprava. Dacă îl extragi pe dl Chiriac și pe directorul de la Muzeul satului, pui pe butuci turismul din Sibiu. Dar de data aceasta ministerul va organiza”, a spus Trif astăzi, 4 octombrie 2018.

Ministrul social-democrat al Turismului nu a dorit să spună mai multe, precizând că va oferi detalii într-o conferință de presă separată. La insistențele jurnaliștilor, acesta a menționat că pe 9 mai 2019 la Sibiu vor fi organizate două spectacole: „un concert va fi în Piața Mare și alt spectacol, de muzică simfonică, la Sala Thalia, dar acesta va fi cu circuit închis, doar pentru oficialități”.

Pentru aceste evenimente Guvernul ar fi alocat 800.000 de euro, potrivit  lui Bogdan Trif.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

9 comentarii

dt

Acum 3 ani

Numele directorului FITS este Constantin Chiriac. In articol scrie "Bogdan Chiriac".
Raspunde

ger

Acum 3 ani

Cine este Bogdan Chiriac ? L-ati re-botezat pe dl Constantin Chiriac cumva si noi nu am fost pe fazá?
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

E lingaul ala de la latrina3.
Raspunde

zzz

Acum 3 ani

bravo, vine si salam?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Apa din toaleta

Acum 3 ani

Normal. E de Sibiu.
Raspunde

Simina Petru

Acum 3 ani

Trif asta,e atat de naiv incat nu am cum sa cred ca ar putea face ceva bun. E pur si simplu prostut...
Raspunde

Emilut

Acum 3 ani

Te gandesti ca vei mai fi ministru la anu ???
Raspunde

vivi dragan

Acum 3 ani

GRESITI NU E PROSTUT DAR STIE CA IN MAI 2019 EL VA FI ISTORIE PENTRU MINISTERUL TURISMULUI,
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tiberiu Chiselita

Acum 3 ani

Salam si Mâţu Stoian s-ar potrivi de minune mirificei urbe sibiene si frumosilor sai locuitori!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus