Luni,
27.09.2021
Ceata
Acum
7°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

În primul weekend din luna octombrie se bea vin. VINFEST aduce în centrul orașului atât vinuri din toată lumea, cât și muzică jazz și mâncăruri alese. De asemenea, Asociația BIS readuce maratonul teatral de 25 de ore, iar copiii sunt așteptați din nou la atelierele de creație de sâmbătă dimineața.

Vineri, 5 octombrie

TNRS și FITS continuă seria conferințelor speciale din acest an cu un nou eveniment, care îl are ca invitat, pentru prima dată în cadrul acestei platforme de dialog, pe Dragoș Bucurenci. Conferința a început la ora 18:00, iar intrarea este liberă.

Noaptea Albă a Galeriilor invită publicul din nou la vernisaje, performance-uri, spații alternative, galerii de artă și ateliere de artist. În Sibiu, harta celei de-a douăsprezecea ediții a Nopții Albe a Galeriilor numără șapte locații participante al căror program divers invită publicul să petreacă o noapte albă în compania culturii contemporane. Mai multe detalii găsiți AICIEvenimentul începe de la ora 19:00.

galerii

De la 19:30, Teatrul Național Radu Stanca vă așteaptă la punerea în scenă a spectacolului „Sunt o babă comunistă”, în regia Marianei Mihu-Plier. Prețul unui bilet este 15 sau 20 de lei, iar mai multe informații despre program și spectacole se găsesc pe site-ul TNRS.

În această seară începe și VINFEST, evenimentul dedicat în principal vinurilor. Festivalul se desfășoară până duminică, pe strada Cetății. Mai multe detalii găsiți AICI. vinfest foto 2

Sâmbătă, 6 octombrie

Sâmbătă de la 10:00 și până duminică la 20:00, la Mediaș are loc Festivalul Recoltei. Trecătorii sunt așteptați să își facă proviziile și să aleagă dintre cele mai sănătoase și proaspete produse locale.

Micuții sunt invitați din nou la Teatrul GONG, la atelierele de creație. Ca de obicei, cele două ateliere de weekend sunt programate pentru orele 10:00 și 12:00.

ateliere de creatie diana ribana

Câteva ore mai târziu, de la 18:00, micuții sunt așteptați din nou la GONG, unde se joacă spectacolul Da Yang și Prințesa Da Yin.

Pentru cei mari este pregătit un alt spectacol de teatru, o oră mai târziu. La TNRS se pune în scenă piesa Așteptându-l pe Godot, în regia lui Silviu Purcărete.

asteptandul-pe-godot-980x534-spotlight-productii

Tot de la ora 19:00, începe Festivalul 25 de ore de teatru non-stop. Programul complet al festivalului este disponibil AICI

De la aceeași oră, în Piața Mare se dă startul celui mai mare spectacol organizat în zona centrală a Sibiului, de artistul sibian Radu Alexandru Nica. Pentru mai multe informații despre program, intrați AICI.

Centenar - foișorul oficialităților

Duminică, 7 octombrie

Spectacolele festivalului 25 de ore de teatru non-stop continuă și duminică, iar ultima piesă programată începe la ora 19:00. Programul este disponibil AICI

Afis 25 de ore de teatru non-stop

De la ora 19:00, Sala Thalia este gazda finalului evenimentului Sibiu Dance Competition. Spectacolul va aduce pe aceeași scenă câștigători ai Sibiu Dance Competion, balerinii Teatrului de Balet Sibiu și invitați speciali. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

filip

Acum 2 ani

Autorul articolului poate ne lamureste cum e cu Vinfest: aici scrie ca incepe din aceasta seara, dar la link-ul din articol scrie ca are loc in zilele de 6 si 7 (adica maine si duminica)!?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus