Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

VIDEO | 300 de cadeți ai AFT vor defila în costume militare de epocă prin centrul istoric al Sibiului

VIDEO | 300 de cadeți ai AFT vor defila în costume militare de epocă prin centrul istoric al Sibiului

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu este continuatoarea tradițiilor educaționale și instituționale a primei școli militare de ofițeri din România. În această calitate, instituția s-a alăturat evenimentului „Sibiu 100. Centenarul României Mari”, ca partener strategic.

Contribuția Academiei se va concretiza printr-o paradă militară în care 300 de cadeți vor îmbrăca costume militare românești și franceze specifice epocii, special confecționate prin grija Primăria Sibiu, cu atenție la detalii și la materialele folosite. Parada va defila prin centrul istoric pe traseul Piața Mică – Piața Mare – Str. Samuel Brukenthal – Str. Mitropoliei – Str. Tribunei - Str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare.

„Este o misiune de suflet pentru noi, membrii comunităţii academice militare sibiene, să cultivăm, permanent, în conştiinţa generaţiilor de ofiţeri pe care îi formăm, respectul pentru jertfa de sânge a celor care au pus mai presus decât propria viaţa, binele ţării. Invitaţia de a deveni parte a celui mai important şi de amploare eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri din oraşul nostru, „Sibiu 100 - Centenarul României Mari” ne oferă prilejul să ne manifestăm activ în viaţa socială şi culturală a comunităţii locale, iar studenţilor noştri oportunitatea de a participa, prin defilarea în uniforme ale armatei române şi franceze din perioada Primului Război Mondial, la  o autentică lecţie de istorie şi un prilej de a cinsti faptele de arme ale înaintaşilor noştri. Sperăm ca parada celor 300 de cadeţi din Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” şi a reprezentanţilor comunităţilor locale din municipiu şi împrejurimi să reprezinte un imbold suficient de puternic pentru ca, în data de 6 octombrie, publicul să ni se alăture să retrăim euforia momentului de acum 100 de ani, din timpul vizitei generalului francez Henri Berthelot, aflat în Sibiu pentru popularizarea ideii unirii Banatului şi Transilvaniei cu Regatul României”, spune Gl. Bg. Prof. Univ. Dr. Ing. Ghiță Bârsan)

Centenarul Marii Uniri de la 1918 este sărbătorit la Sibiu printr-un eveniment de amploare, care va avea loc în Piața Mare, pe data de 6 octombrie 2018. Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescuʺ - partener strategic, Continental Automotive Systems - partener principal și al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu - producător, organizează evenimentul „Sibiu 100. Centenarul României Mari” cu scopul de a reitera importanța Marii Unirii în istoria noastră recentă și pentru a readuce în atenția comunității rolul important al Sibiului în înfăptuirea acestui act istoric, dar și în zilele de după Unire când în orașul nostru a funcționat Guvernul provizoriu al provinciei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus