Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cum pot elevii sibieni să studieze gratuit în SUA: a mai rămas o săptămână

Cum pot elevii sibieni să studieze gratuit în SUA: a mai rămas o săptămână

Elevii care sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a pot aplica pentru studii gratuite în SUA în cadrul programului FLEX. Doritorii mai au la dispoziție exact o săptămână ca să-și depună dosarele.

Liceenii din România sunt invitați de Ambasada SUA și de Ministerul Educației Naționale să participe în programul FLEX 2019-2020. Programul este unul de schimb de experiență și își propune să ofere liceenilor români ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului școlar 2019-2020.

Participarea în programul FLEX este gratuită, iar bursa de studiu oferită este completă.

Până în prezent, FLEX România a oferit 49 de liceeni români selectați din diferite județe ale țării care au studiat în SUA, în state precum Iowa, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Florida. Programul se adresează și tinerilor cu dizabilități, în anii trecuți trei burse fiind câștigat de cei care au diverse nevoi speciale.

Ca să participe în program liceeni trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să aibă cetățenia română, să fie născuți în perioada 15 iulie 2001 - 15 iulie 2004; să fie înscriși în momentul depunerii dosarului, în clasel a IX-a, a X-a sau a XI-a și să studieze limba engleză în școală. De asemenea, să îndeplinească criteriile pentru a obține viza SUA, adică nu au stat în America mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Elevii din Sibiu care vor să participe la acest program, mai trebuie să știe că aplicarea se face doar online în perioada 1 septembrie - 16 octombrie 2018, pe pagina ais.americancouncils.org/flex.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1109

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus