Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Lege nouă, marca Rădulescu: Evazioniștii scapă de urmărirea penală dacă achită prejudiciul

Lege nouă, marca Rădulescu: Evazioniștii scapă de urmărirea penală dacă achită prejudiciul

Proiectul de lege inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care prevede ca persoanele acuzate de evaziune fiscală să scape de urmărirea penală dacă achită prejudiciul integral, la care se adaugă 20% din suma datorată, a fost adoptat marți în comisia juridică.

Clemența se aplică și în cursul judecății penale, până la finalizarea procesului, în aceleași condiții.

De asemenea, cei care primesc o condamnare cu închisoare pentru evaziune fiscală scapă de executarea acestei pedepse, care se transformă în pedeapsă sub supraveghere dacă achită prejudiciul, plus 20% din suma datorată și penalități, într-un termen de până la 3 ani.

În favoarea inițiativei au votat cei de la PSD, ALDE și UDMR. Cei de la USR au votat împotrivă, PNL s-a abținut, informează Hotnews.ro.

Proiectul va intra cel mai probabil miercuri la votul final al plenului Camerei Deputaților, care este for decizional.

Concret, inițiativa modifică art. 10 din Legea nr. 241 din 15 iulie 2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care în prezent prevede astfel:

Articolul 10:

(1) În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul acoperă integral pretenţiile părţii civile, limitele prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.

(2) Dispoziţiile prevăzute la alin. (1) nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârşit o infracţiune prevăzută de prezenta lege într-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

zzz

Acum 3 ani

Deci fraierilor, secretul este sa incerci pana reusesti (si scapi neprins). in rest... este o rusine ca poporul roman nu a mers la Referendum. trebuie sa facem o comise de ancheta!
Raspunde

Silviu

Acum 3 ani

Adica furi, daca te prinde dai inapoi ce ai furat, daca nu, norocul tau.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus