Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Aveți electronice de aruncat? Sâmbătă vor fi ridicate gratuit din opt puncte ale Sibiului sau de acasă

Aveți electronice de aruncat? Sâmbătă vor fi ridicate gratuit din opt puncte ale Sibiului sau de acasă

De Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, sibienii își pot preda gratuit deșeurile din această categorie în unul din cele opt puncte amenajate în oraș sau apelând la o echipă mobilă. Cei care participă la această acțiune devin participanți la o tombolă ale cărei premii sunt diverse electrocasnice.

Acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice este programată sâmbătă, 13 octombrie. Timp de șapte ore (între 10:00 și 17:00) vor fi amplasate în Sibiu opt puncte de colectare, la care cetățenii vor putea preda electrocasnice precum televizoare, frigidere, mașini de spălat, cuptoare cu microunde și alte aparate mici, unelte electrice, becuri și baterii. Cei care nu au posibilitatea de a transporta deșeurile grele ori voluminoase pot solicita ajutorul unei echipe mobile, care va ridica electrocasnicele de la domiciliu, gratuit, în perioada 13 – 20 octombrie. Deplasarea echipei mobile poate fi programată zilnic, între orele 09:00-17:00, apelând TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit).

Lista celor opt puncte de colectare - Cartierul Hipodrom - Cedonia (lângă Farmacia Sanmarco) - Cartierul Vasile Aaron - la piața agroalimentară - Cartierul Ștrand - lângă Magazin Profi - Cartierul Hipodrom – la Cireșica (Magazin Profi) - Cartierul Valea Aurie - Școala Generală nr.25 - Cartierul Terezian - Magazin Profi - Cartierul Turnișor - Magazin Profi - Cartierul Lazaret - magazin Trans Agape
Campania este organizată de Serviciul Local de Colectare Sibiu (partener al Asociației Română pentru Reciclare – RoRec), în colaborare cu reprezentanții Primăriei. Iar pentru a stimula interesul cetățenilor, pentru cei care participă la campanie va fi organizată și o tombolă. “Colectând responsabil și reciclând aparatele electrice vechi sau uzate, becurile și bateriile, cetățenii contribuie la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului. În plus, participând la această acțiune de colectare din 13 octombrie, aveți șanse să câștigați unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: un frigider, un cuptor cu microunde, un aspirator, două mașini de călcat, două mixere și trei truse de accesorii scule. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 20 octombrie, la ora 18, la punctul de colectare din cartierul Hipodrom, de la Cedonia“, se arată într-un comunicat emis de administrația locală.
“Se estimează că în 2018 vor fi generate 50 milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Doar 20% din deșeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deșeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal și tratate neconform, iar acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 66% din tarile lumii au o legislație privind deșeurile electrice. Implicațiile sunt pierderi uriașe de materii prime valoroase și critice pentru industrie, precum și probleme serioase de sănătate, de mediu și sociale prin transferurile ilegale de deșeuri către țările în curs de dezvoltare“, comunicat Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus