Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Loc pentru Citit la Cabana Negoiu, cota 1540 m

Loc pentru Citit la Cabana Negoiu, cota 1540 m

În acest sfârșit de săptămână, la Cabana Negoiu a fost amenajat un Loc pentru Citit la inițiativa România Educab în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și sprijinul National Geographic Magazine România, Decât o Revistă, Descoperă Himalaya și al celor de la Cabana Negoiu.

Acțiunea face parte din proiectul ”EduCab în Munți” care are ca obiectiv crearea de mini-biblioteci tematice în cât mai multe cabane din Munții Carpați.

cabana negoiu biblioteca 2

Debutul programului a avut loc în județul Sibiu, într-una din cele mai vechi cabane din România, construită în anul 1881 de către Societatea Carpatină Transilvăneană (S.K.V.).

Cărțile au fost transportate cu rucsacurile de un grup de voluntari. La acțiune, din partea Bibliotecii sibiene, au fost prezente Anca Vasilescu și Bianca Karda.  Săptămânile viitoare au fost programate acțiuni similare la cabanele Cuca (1175 m) din munții Iezer-Păpușa) și Mălăiești (1720 m) din munții Bucegi, care vor fi derulate și cu sprijinul Bibliotecilor județene ”George Barițiu” din Brașov, respectiv ”Dinicu Golescu” din Argeș.

43193438_10215867357690742_5776696047791243264_n

România EduCaB este o platformă naţională, inter-instituţională, inter-disciplinară lansată în 2015, cu scopul de a creşte capacitatea bibliotecilor publice de a răspunde nevoilor locale, catalizând resurse educaţionale pentru activarea unor mecanisme de dezvoltare durabile în comunităţi. România EduCaB are ca obiectiv sprijinirea procesului de creştere a capacităţii bibliotecilor publice de a funcţiona ca centre de resurse pentru comunităţile locale, oferind platforma instituţională pentru ca diverse organizaţii şi grupuri informale să se implice prin implementarea unor proiecte pe domeniul lor de expertiză, lărgindu-şi astfel grupul-ţintă şi aria de acoperire. Partenerii strategici pentru implementarea iniţiativei în România sunt: Biblioteca Naţională a României, reţeaua Biblionet, bibliotecile judeţene şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală (CRIDL). Din februarie 2015, mai mult de 20 de ONG-uri, grupuri informale & think tank-uri, companii şi alte instituţii publice s-au alăturat programului după un eveniment de lansare organizat cu sprijinul Impact Hub din Bucureşti.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Silviu

Acum 5 ani

Multumim!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus