Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Prima școală din Sibiu care trece în on line, în valul 5. În județ mai sunt două grădinițe

Prima școală din Sibiu care trece în on line, în valul 5. În județ mai sunt două grădinițe

Municipiul Sibiu are prima școală care intră cu toate clasele în on line. Este vorba despre Colegiul Economic „George Barițiu”, acolo unde învață 876 elevi. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu decizia a fost luată din cauza numărului mare de cadre didactice care s-au îmbolnăvit de COVID -19 și pentru care nu există suplinitor.

Colegiul are 11 cadre didactice care s-au infectat cu virusul SARS CoV-2.

„La acest colegiu situația este una mai specială. Majoritatea elevilor care învață aici fac naveta, iar orarul lor a devenit un haos din cauza numărului mare de cadre didactice infectate și pentru care nu s-a găsit înlocuitor. Trebuiau fie să vină la 10.00 și să plece la 12.00, nu aveau legături, pierdeau timpul prin oraș și în acest context a fost luată decizia intrării în on line a tuturor claselor”, spune prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al inspectoratului. 

Într-o situație asemănătoare se află și două grădinițe din județ. Este vorba de Grădinița cu Program „Broșteni” din comuna Păuca unde sunt 12 copii și o singură educatoare, acesta fiind bolnavă de COVID-19 și Grădinița cu Program Prelungit „Kinderklub Maranata”, o grădiniță privată din Șelimbăr cu 35 de copii și două cadrele didactice, ambele infectate cu SARS CoV-2.

În toate cele trei cazuri măsura a fost luată pentru o săptămână, până în data de 4 februarie.  

Reprezentanții ISJ invocă Art.3, alin (2) din Ordinul Comun care spune că în situații justificate de infrastructură și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art. 6.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 1 an

Normal ca nu exista suplinitori la halul in care sunt elevii pe cine intereseaza suplinirea?! Vad ca nici pensionarii nu se inghesuie... Ori sunt satui pana peste cap de sisitem, ori au pensii mari, ori le e frica de Covid.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus