Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Explozie la un colegiu din Crimeea. Înainte de aceasta s-au auzit împușcături

Explozie la un colegiu din Crimeea. Înainte de aceasta s-au auzit împușcături

Mai multe persoane au fost rănite, iar cel puțin zece oameni și-au pierdut viața într-o explozie de la un colegiu din peninsula Crimeea, în orașul Kerci, care s-a produs miercuri după amiază.

Potrivit comitetului antitero al Federației Ruse, tragedia s-a produs din cauza unui „element cu substanță explozibilă neidentificată”, după cum transmite agenția TASS.

Orașul Kerci se află la estul Crimeei și este localitatea ce unește peninsula cu Rusia printr-un nou pod de 19 km, inaugurat în acest an de Vladimir Putin.

Potrivit primelor estimări, zece oameni au murit, iar peste 50 sunt rănite, care în momentul exploziei s-ar fi aflat în cantina școlii. Presa locală scrie, citând martori ai deflagrației, că înainte de aceasta s-au auzit împușcături și că ar fi existat tentative de luare de ostateci. Poliția locală nu a comentat deocamdată acest lucru. Primii despre trageie au scrs jurnaliștii ruși, precizează The Guardian, care au menționat că ar fi fot vorba despre o scurgere de gaze.

Explozia va fi investigată de autoritățile ruse - peninsula ucraineană Crimeea fiind anexată de Moscova în anul 2014.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus