Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
22°C

TSTV cu Valentin Ivan. Liderul primarilor sibieni anunță că Zona Metropolitană nu e moartă, plus infrastructură nouă în Tocile

TSTV cu Valentin Ivan. Liderul primarilor sibieni anunță că Zona Metropolitană nu e moartă, plus infrastructură nouă în Tocile

Invitatul emisiunii de astăzi este primarul Valentin Ivan din Sadu, în același timp și președintele filialei sibiene a Asociației Comunelor din România.

În cadrul interviului Valentin Ivan vorbește despre problemele cu care se confruntă primarii de comune din cauza schimbărilor fiscale bruște de la București, despre relația cu Guvernul, dar și despre lucrurile bune ce se fac anul acesta în zonă. Un exemplu în acest sens este dat de satul Tocile, unde se pregătește modernizarea completă a infrastructurii.

”Cu respect vreau să le spun locuitorilor din Tocile că-i tratăm cu maximă responsabilitate. Suntem într-un plin proces de elaborare a documentațiilor tehnice pentru toată infrastructura din zona Tocile. Este cel mai important moment pentru noi și pentru dumnealor pentru că la acest moment avem nevoie de o conlucrare din prisma faptului că sunt foarte multe situații în care drumurile de utilitate publică au nevoie de disponibilitatea unor proprietari de a ceda din ele ca să putem ancora în reglementările locale în vigoare. Pe acele drumuri noi nu putem să introduce nicio rețea de utilitate publică. Sunt disponibilități”, a declarat primarul Valentin Ivan.
Cât privește Zona Metropolitană Sibiu, proiect ce ar putea aduce mari beneficii zonelor mărginașe Sibiului și ar putea atrage uriașe fonduri europene, Valentin Ivan spune că există mari întârzieri, însă mai există speranțe pentru a-l vedea devenit realitate.

”Sunt mulți primari care își doresc foarte mult implementarea proiectului de zonă Metropolitană. Vă spun că am insistat foarte, foarte mult și cred că după toate problemele acestea administrative care se năpustesc asupra noastră să reușim totuși să avem o întâlnire cu doamna primar al municipiului Sibiu vizavi de ultima formă a actului de asociere dintre comunitățile locale și să nu pierdem trenul de finanțare 2020-2027”, mai spune Ivan.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus