Joi,
16.09.2021
Partial Noros
Acum
23°C

Opt pe un loc. Concurență mare pentru secretarul recompensat cu aproape 3.000 de euro, lunar

Opt pe un loc. Concurență mare pentru secretarul recompensat cu aproape 3.000 de euro, lunar

Nu mai puțin de opt candidați au fost admiși în cadrul concursului pentru ocuparea postului de secretar al județului Sibiu, funcție ocupată prin interimat de aproape trei ani.

Funcționari din Primăria Sibiu ori cea din Cristian, dar și un angajat al Consiliului Județean Sibiu se numără printre cei care și-au depus dosarele în concursul de ocupare a postului de secretar al județului Sibiu. Toți au fost declarați admiși și vor participa, pe 22 octombrie, la testul de utilizare a calculatorului și proba scrisă (a cărei bibliografie include aproximativ 30 de legi). Viitorul secretar al județului urmează a fi stabilit în urma ultimei probe – cea a interviului. Cei opt candidați, al căror nume a fost făcut public de Agenția națională a funcționarilor publici, sunt Cristina Iuliana Burchea, Gheorghe Marian Dateș, Andreea Elena Floarea, Adrian Păun, Florin Popa, Paul Popescu, Maria Cici Schiau și Bogdan Văcaru.

Este a doua oară când Agenția lansează un astfel de concurs, după ce – la începutul acestui an – concursul organizat cu același scop a fost anulat în urma unei sesizări a consilierilor județeni ai PSD. Aceștia au arătat că respectivul concurs era viciat deoarece din juriu urma să facă parte un viitor subaltern al celui care ar fi fost desemnat câștigător. Acum, potrivit informațiilor Turnul Sfatului, din comisia de concurs nu mai face parte niciun reprezentant al Consiliului Județean Sibiu.

13.110 lei, salariul de bază

La Sibiu, potrivit grilei salariale publicată de Consiliul Județean Sibiu în toamna acestui an, secretarul județului are un salariu de bază de 13.110 lei (echivalent a aproximativ 2.850 de euro). Până în primăvara lui 2016, secretar al județului a fost Iordan Nicola. S-a retras din motive de sănătate, fiind mai apoi înlocuit – temporar – de consilierul juridic Cristina Linde. După pensionarea acesteia, din cursul lunii februarie anul acesta, postul de secretar a fost ocupat la fel – temporar – de Rodica Țârlea, cea care a fost și subprefect al județului, în perioada 2006 – 2008.
Atribuțiile unui secretar din județ Conform Legii 215/2001, privind administrația publică locală

a) avizează, pentru legalitate, dispoziţiile preşedintelui consiliului judeţean, hotărârile consiliului judeţean; b) participă la şedinţele consiliului judeţean; c) asigură gestionarea procedurilor administrative privind relaţia dintre consiliul judeţean şi preşedintele acestuia, precum şi între aceştia şi prefect; d) organizează arhiva şi evidenţa statistică a hotărârilor consiliului judeţean şi a dispoziţiilor preşedintelui consiliului judeţean; e) asigură transparenţa şi comunicarea către autorităţile, instituţiile publice şi persoanele interesate a actelor prevăzute la lit. a), în condiţiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare; f) asigură procedurile de convocare a consiliului judeţean, şi efectuarea lucrărilor de secretariat, comunică ordinea de zi, întocmeşte procesul-verbal al şedinţelor consiliului judeţean, şi redactează hotărârile consiliului judeţean; g) pregăteşte lucrările supuse dezbaterii consiliului judeţean, şi comisiilor de specialitate ale acestuia; h) alte atribuţii prevăzute de lege sau însărcinări date de consiliul de preşedintele consiliului judeţean, după caz.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

HOP

Acum 2 ani

post fara raspundere,bine platit ,bravo .....nu-i rau in tara asta (ptr. uni)
Raspunde

Alesb

Acum 2 ani

Care este performanta acelei funcții pentru a fi remunerată la acest nivel??? O alta aberație marca Psd ... cretini!
Raspunde

ion

Acum 2 ani

in functie de relatii , evantual bani ,se desemneaza castigatorul .la fel ca peste tot in institutiile statului.deloc de apreciat .m..e psd
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus