Marţi,
04.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Kuka Automatizare România a inaugurat noul sediu din Sibiu

Kuka Automatizare România a inaugurat noul sediu din Sibiu

Firma Kuka Automatizare România a inaugurat la finalul săptămânii trecute, în prezența primarului Astrid Fodor, noul sediu din Sibiu, pe strada Ștefan cel Mare 197A.

Investitor important pentru economia Sibiului, Kuka Automatizare România este unul dintre principalii furnizori de servicii de inginerie mondială şi producători de sisteme automate de producţie flexibile pentru industria automotive, aerospaţială şi energetică. La ceremonia de vineri gazdele evenimentului au fost directorul general al firmei Kuka, domnul Oliver Pfister, directorul economic, domnul Torsten Joerges precum și domnul Dieter Hansch, cel care a deschis fabrica din Sibiu în martie 2011.

IMG-20181019-WA0035

”Cu mutarea în noua clădire, KUKA a transmis un semnal clar cu privire la locația din Sibiu. Acum ne sunt oferite suficiente oportunități de extindere, putem investi în mașini, tehnici și procese noi. În primăvara anului 2019 vom primi o mașină de debitat cu jet de apă în 5 axe. În plus, intenționăm să investim în diferite mașini de prelucrare a pieselor mari - mașini ce permit prelucrarea pe o lungime de până la 5000 mm, în mașini CNC în 5 axe, în diferite procese de călire și alte domenii. Investițiile planificate vin drept nouă mărturie și reafirmă angajamentul firmei KUKA față de locația din Sibiu”, a declarat Oliver Pfister, CEO KUKA Romania Automatizare SRL.

44515312_2174879152776575_2263164400229679104_n

Primarul Astrid Fodor a transmis cu această ocazie că Primăria Sibiu va sprijini întotdeauna afacerile care mențin dinamismul economiei locale și al orașului. În cuvântul său, primarul Astrid Fodor s-a referit și la faptul că administrația locală investește constant în infrastructură și în educație, inclusiv în învățământul dual, contribuind astfel la crearea în Sibiu a unui mediu atractiv pentru investitori. Marile întreprinderi care au venit în Sibiu, nu numai că au rămas aici, ci s-au și extins, acesta fiind un semnal clar că Sibiul este o locație economică de succes, dezvoltată pe o bază solidă, a mai completat primarul Astrid Fodor.

De partea cealaltă, Dieter Hansch, COO Kuka Systems Augsburg și-a amintit că în noiembrie 2010 a venit în Sibiu pentru prima dată, căutând un loc pentru producția mecanică proprie. În urma contactului avut cu administrația locală, decizia de a investi în fosta Capitală Culturală Europeană a fost una firească. Iar planurile KUKA pentru Sibiu nu se opresc aici.

20181022_134219

”Acum, KUKA poate să crească și mai mult aici in aceasta locație și deja ne gândim la o extensie. Scopul nostru este de a dubla capacitatea pana in 2021. Noua clădire a creat, de asemenea, un mediu de lucru plăcut pentru angajați. Un factor important pentru succesul și creșterea ulterioară a locației. Aș dori să le mulțumesc tuturor directorilor KUKA România pentru implicarea necesară legata de planificarea clădirii și realizarea acestei mutari. O treabă minunată”, a declarat și Dieter Hansch COO KUKA Systems Augsburg.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 3 ani

Nu-i gasiti lui Tante un job acolo la voi ca e tare priceputa la toate. Mai putin la ce face acum.
Raspunde

ss

Acum 3 ani

investitorii vin...dar cu infrastructura cum facem ?drumul acela de betoane care duce pe langa Total Nsa,Scandia ,spre Sibiu,cand il faceti?....e varza totala,iar dupa amplasare pare fii in administrarea Consiliului Judetean.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus