Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

Filmul ”Moromeții 2” urmează a fi lansat la Sibiu

Filmul ”Moromeții 2” urmează a fi lansat la Sibiu

Echipa peliculei "Moromeţii 2" va porni la sfârşitul acestei luni într-o caravană prin ţară, în pregătirea lansării oficiale a filmului, care va avea loc în 16 noiembrie.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film îşi propune să ajungă în peste 50 de oraşe, în special în cele unde există multiplex sau altă sală de cinema, astfel încât filmul să poată fi văzut de cât mai mulţi spectatori.

Prima oprire a Caravanei Moromeţii 2 va fi în Oradea, pe 29 octombrie, la Teatrul Regina Maria. Aici vor avea loc două proiecţii consecutive, de la 18,00 şi 20,30, urmate de o sesiune de întrebări şi răspunsuri în prezenţa echipei. Biletele au fost deja puse în vânzare pe Eventbook.ro la preţul de 20 lei.

În calendarul caravanei urmează proiecţii în Piatra Neamţ (29 octombrie, ora 20,30, Cinema Patria), Hunedoara (30 octombrie, ora 19,00, Cinema Flacăra), Deva (30 octombrie, ora 20,00, Cinema Patria), Oraviţa (31 octombrie, 18,00, Cinema 3D Oraviţa), Reşiţa (31 octombrie, 20,00, Cinema Dacia), Caransebeş (1 noiembrie, 20:00, Cinema 3D Luna), Vulcan (2 noiembrie, 18,30, Cinema Luceafărul) şi Petroşani (2 noiembrie, 20:00, Cinema Victoria).

Pe 3 noiembrie caravana Moromeţii 2 îşi continuă traseul cu o oprire în Târgu Jiu, la Cinema "Sergiu Nicolaescu" (ora 19,00), dar şi în Drobeta-Turnu Severin, la Palatul Culturii "Teodor Costescu" (ora 19:00). În 4 noiembrie va ajunge şi în Craiova, la Teatrul Naţional, unde vor avea loc două proiecţii consecutive, ambele în prezenţa echipei, de la 17,30 şi 20,00. Tot două proiecţii vor avea loc şi în Sibiu, pe 7 noiembrie, la sala mare a Centrului Cultural "Ion Besoiu", de la 18,00, respectiv 20,30.

Timişoara se pregăteşte de premiera filmului pe 12 noiembrie, când echipa "Moromeţii 2" ajunge la Filarmonica Banatul, unde întâlnirile cu publicul sunt programate pentru ora 18,00, respectiv 20,30.

Alte oraşe în care "Caravana Moromeţii 2" va ajunge în viitorul apropiat sunt Iaşi, Cluj, Ploieşti, Constanţa, Arad, Zalău, Roman, Ploieşti, Caracal, Slatina, Turda, Târgu Mureş, Alba Iulia, Sebeş, Sighişoara, Mediaş, Braşov, Piteşti, Bacău, Galaţi şi Brăila.

"Moromeţii 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, şi-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el şi cea de-a doua soţie, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi", arată comunicatul transmis de Transilvania Film.

Filmul este regizat de Stere Gulea, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, producţia este realizată de Oana Giurgiu şi Tudor Giurgiu, iar în rolurile principale se regăsesc Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru şi Iosif Paştina.

Premiera de Gală este programată pe 5 noiembrie, la Sala Palatului, de la ora 20,00, evenimentul fiind deja sold-out.

"Moromeţii 2" este o producţie Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Studioului de Creaţie al Ministerului Culturii, în colaborare cu TVR şi HBO România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Silviu

Acum 5 ani

Un alt exemplu de articol "asa nu!". Se preia un comunicat Agerpres, se da copy-paste si gata! Lasi cititorul sa caute printre alte 50 orase data cand are loc proiectia la Sibiu. Ce simpla-i gazetaria!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus