Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Brașovul construiește o sală polivalentă de 10.000 de locuri

Brașovul construiește o sală polivalentă de 10.000 de locuri

Primăria Braşov a transmis spre validare către Autoritatea Naţională a Achiziţiilor Publice documentaţia licitaţiei privind elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru o sală polivalentă care poate rivaliza cu cea din Cluj. Sala ar urma să fie construită în locul fostului stadion municipal.

Sala polivalentă ar urma să aibă o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri pe scaune în condiţiile unei utilizări flexibile, destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferinţelor, congreselor şi activităţilor culturale, scrie Bună Ziua Brașov. Din numărul total de locuri, 2.500 ar urma să fie mobile, iar 500 vor fi fotolii VIP. De altfel, pentru categoriile VIP şi business se vor realiza şi alte amenajări speciale.

Tot în ceea ce priveşte amenajările pentru spectatori, proiectanţii au propus realizarea unor accese diferenţiate pentru public. Totodată, în proiect sunt prevăzute şi lifturi pentru persoane şi mărfuri. În clădirea în care va fi sala de sport, vor exista unităţi de alimentaţie publică pentru toate categoriile de spectatori.

Pe de altă parte, fiind vorba de o sală polivalentă, care presupune desfăşurarea diverselor competiţii sportive  dar şi a unor evenimente culturale, în interior, aceasta va trebui să fie cât mai „flexibilă”. Pentru a se atinge acest obiectiv, specialiştii au propus prin tema de proiectare realizarea unor „tribune glisante” în zonele inferioare.

În documentul amintit se precizează că în viitoarea sală se vor putea desfăşura competiţii de tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism uşor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi. Pentru disciplina atletism ușor (în sală) se va avea în vedere dotarea pentru minim următoarele probe: curse 60 m, curse 60 m cu obstacole, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplu salt şi aruncarea greutăţii.

În ceea ce priveşte arhitectura, pentru exterior proiectanţii au propus un „sistem de faţadă multimedia va integra construcţia în trend-ul outdoor-ului digital spectacular”, acesta fiind un „concept promovat în colajul urban contemporan, datorită dinamicii şi versatilităţii generate de avansul tehnologic şi a implicitei componente financiare”. Panourile multimedia Led High Definition, capabile să primească atât semnal video, cât şi o programare a culorii luminii vor fi montate la nivelul planului faţadei.

În exterior se vor amenaja zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi rutieră, accese, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant etc.

Foto: SSE Hydro Arena Glasgow, Scoția

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Pepe

Acum 4 ani

Avantaj serviciu! Nu au o tante tofor la primarie.
Raspunde

Civilizatie

Acum 4 ani

Mda...Municipalitatea din Brasov are deja un bazin olimpic de inot, vreo 2 sali de sport scolare puse foarte bine la punct pentru competitii scolare si nu numai, plus o sala polivalenta ...si uite ca mai face una moderna. Municipalitatea Sibiu nu are NIMIC....NU bazin, NU polivalenta si nici NU ARE de gand sa faca ceva in privinta asta. Cu toate petitiile facute , cu toata cererea si nevoia care exista pentru infrastructura sportiva, cu toate fondurile europene chiar proprii existente, pur si simplu municipalitatea sibiana e MUTA, SURDA si INCAPABILA de - a administra acest oras. Decontul muteniei si surzeniei se va vedea la vot.
Raspunde

Bogo

Acum 4 ani

Si un centru istoric varza in care se aproba pe banda rulanta etajari si mansardari la cladiri istorice (mergi si vezi), pasaje mizerabile nevopsite de un deceniu, dealuri in jurul centrului vechi pline de ansambluri noi care clar nu se incadreaza, nu mentionez faptul ca sunt facute in rezervatii / zone clasate. Coruptia in Primaria Brasov este generalizata. Cu siguranta are si Brasovul bube, plus un primar condamnat. Nu e chiar Bv un exemplu pozitiv. Sibiu cel putin la coruptie, e pura Europa comparat cu Brasov. Problema la noi este ca nu ne bagam in proiecte mari, si cele care sunt merg lent datorita firmelor de cacao angajate. Sa o vedem gata si functionala, nu ca Aeroportul Brasov-Ghimbav care stagneaza de ani de zile...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Brasovul este 0

Acum 4 ani

Vai de capul lor, oras plin de moldoveni! Sibiul ca dezvoltare, industrie, magazine si bogatie e cu 10 clase peste!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

costy

Acum 4 ani

nu va mai sara ochii dupa brasov, sibiul e cu mult peste, la orice capitol. iar ca pozitie, net superioara brasovului. forta de munca tanara are din sud, nu de-aia de dorm pe ei ca in bv. sb a capatat ritm, viata, forta, potential, toate odata cu invazia masiva de tineri din sud. ca in baza sibienilor pur sange, se ducea cu totul orasul!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lostriţa du pă Cibin

Acum 4 ani

Da, DAR Brasovul nu are celebra si istorica disputa culinara intre cei 2 manufacturieri locali de ciorba de burta, nu are Curmatura si Paltinisul, nu are magazinul Dumbrava si nici comunitatea #vavedem!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Denisa Petreus

Acum 4 ani

La Sibiu, inca cum cobori Dealul Daii simti mirosul bogatiei si nivelului de trai! La Brasov saracie, muicaaaaa!!!
Raspunde

Hell-mut

Acum 4 ani

Sibiul e plin de suficienti, de atotstiutori si de obtuzi. De aceea Sibiul o sa ramana mereu ruda saraca a Brasovului. Aici la Sibiu, prostia s-a simtit mereu acasa si face pui nonstop!!!!
Raspunde

Noname

Acum 4 ani

Go to the Hell-mut , Sibiul nu este ruda cu Brașovul ... Du-te și stai câteva luni in Brașov , și garantat îți va fi dor de Sibiu!! Calitatea oamenilor este ZERO !!!
Raspunde

Ruxi Secasan

Acum 4 ani

Brasovul a adunat tot ce a fost mai bun in est iar Sibiul a adunat spuma si elita din sud! Sunt doua orase romanesti, cu traditii si sange nou adus de noii veniti care au contribuit cu miliarde de euro si plus valoare!
Raspunde

Alin

Acum 4 ani

Ramanem din pacate la coada oraselor importante din Transilvania......... toate se dezvolta accelerat ( Cluj, Oradea, Timisoara, Brasov ). Sibiu cel mult stagneaza sau dezvolta dezastre imobiliare ( Zona Garii, zona ITS, stadion!!!!! - aglomeratiie, trafic blocat) In tot acest timp madame Fodor frizeaza ridicolul cu " gala" de prezentare a autobuzelor ....... Trebuie scapat cu orice pret de aceasta submediocra coafeza !!!!!
Raspunde

Bogo

Acum 4 ani

Sigur Alin, si sa aducem un dragnea...Ahh, ce v-ar mai place ofuscatilor! :))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus