Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
22°C

ULBS va face complex sportiv de 81 de milioane de euro, la Șelimbăr. Aici se va ridica o sală de sport de 5.000 de locuri și mai multe terenuri de sport

ULBS va face complex sportiv de 81 de milioane de euro, la Șelimbăr. Aici se va ridica o sală de sport de 5.000 de locuri și mai multe terenuri de sport

O sală de sport multifuncțională de 5.000 de locuri în cazul competițiilor sportive, teren de fotbal, două terenuri de tenis, altele pentru baschet, volei și handbal și o pistă de atletism de 400 metri lungime este investiția ce va fi începută de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, din fonduri guvernamentale, în Șelimbăr.

Întregul complex sportiv, care se va întinde pe o suprafață de peste 30 de mii de metri pătrați va costa 407,8 milioane de lei cu TVA inclus, aproximativ 81 de milioane de euro, iar construcția ar urma să dureze 3 ani, iar investiția ar urma să fie suportată de Compania Națională de Investiții.

Universitatea a confirmat proiectul, însă surse din instituție susțin că pentru demararea licitației de construcție mai sunt necesare câteva semnături. ”Atunci când vom avea toate semnăturile și aprobările necesare vom organiza o conferință de presă în care vom prezenta proiectul în detaliu. Da, actele sunt aproape de finalizare, însă nu ne putem pronunța până când nu avem toate documentele pentru începerea licitației de construcție”, spun cei care s-au apropiat în detaliu de proiect.

Complex întins pe 15 mii de metri pătrați

Terenul pe care se va ridica acest complex sportiv se află în Șelimbăr, în proximitatea mall-ului, iar despre această investiție s-a mai vorbit în ultimii ani. Până acum lucrurile s-au împotmolit din cauza unui acord al Ministerului Apărării, instituție care deținea acest teren și care dorea o altă suprafață pentru exerciții militare, în compensație.

”Terenul pe care se dorește construirea acestui complex este situat în intravilanul comunei Șelimbăr și este în suprafață toatală de 31.011 mp. Suprafața construită a complexului la sol va fi de aproximativ 15,396.60 mp, cu un regim de înălțime S+P+2E”, se arată în documentele pentru obținerea Avizului de Mediu.

”Se dorește realizarea unui spațiu multifuncțional cu o capacitate 5.016 de locuri. Principala destinație a spațiului va fi aceea de activități didactice, iar ca destinații secundare vom avea activități sportive, științifice, culturale. Se dorește realizarea unui proiect în așa fel încât acest spațiu să poată adăposti și congrese, târguri și expoziții„, se precizează în motivarea investiției.

Pentru realizarea investiției se estimează un buget necesar de 348,978,008.86 lei fără TVA,  (aproximativ 70 de milioane de euro) la care se adaugă TVA în valoare de 58,825,686.36 lei, rezultând un total de 407,803,695.22 lei cu TVA.

Perioada de implementare propusă pentru realizarea investiției a fost preconizată o durată de execuție a lucrărilor de 36 de luni, la care se adaugă perioada de garanție a lucrărilor de 12 luni.

Baschet, handbal, fotbal, volei

În interiorul sălii de sport se va putea juca baschet, handbal, fotbal și volei pe terenuri cu dimensiuni omologate de federațiile de specialitate, iar în apropierea sălii se vor amenaja alte terenuri, în aer liber.

E vorba de un teren multifuncțional cu gazon (fotbal) de 90 X 50 m, două terenuri de tenis de câmp de 40 X 20 m/ teren,  un teren multifuncțional pentru baschet și volei de 35 X 20 m, un  teren de handbal de 45 X 25 m și pistă de atletism de 400 ml lungime.

7 vestiare pentru sportivi, sală de forțe, zonă de recuperare

În interiorul sălii polivalente se vor amenaja 7 vestiare pentru sportivi  de circa 25 de persoane, de minim 50 mp fiecare, cu grupuri sanitare proprii (minim3 toalete, minim 6 cabine de duș și lavoare). 

Arbitrii vor avea un vestiar propriu  pentru 7 persoane cu grupuri sanitare proprii amplasate separat de vestiarele sportivilor. Observatorii și comisarii sportivi vor avea la rândul lor la dispoziție două vestiare pentru câte șase persoane, iar un altul va fi destinat ”pentru entertaineri, pentru 6 persoane”.

Tot aici va fi o sala de forță de minim 70 mp cu spații adiacente pentru depozitare, zonă recuperare fizică, cu sauna și zonă de masaj, dar și cameră anti-doping cu dotările necesare și un cabinet medical și cameră de prim ajutor.

Cum sunt împărțite tribunele

VIP - cca. 186 locuri;

 Sponsori/oficiali - cca. 60 locuri; 

Media/presa - cca. 60 locuri cu dotările specifice și amplasate în vecinătatea centrului media si a sălii de conferințe; 

Aparținători - oficiali, echipe, voluntari - cca. 480 locuri; 

Public - cca. 4230 locuri.

Toate tribunele vor fi prevăzute cu intrări separate pentru fiecare categorie în parte și zonele specifice vor fi izolate una de cealaltă.

Se vor prevedea locuri pentru persoane cu dizabilități amenajate în tribunele sălii și în grupurile sanitare conform normelor în vigoare.

Concerte, festivaluri, evenimente cu celebrități

În proiect se specifică faptul că sala polivalentă va putea găzdui evenimente care nu au legătură cu sportul.

”Concerte, festivaluri, evenimente cu celebrități - se pot organiza în spațiul terenului de joc - cu posibilitatea extinderii și în spațiul sălii de antrenament; în acest spațiu, în funcție de tipul spectacolului se poate amplasa o scenă împreună cu echipamentul necesar, spectatorii putând sta în picioare în jurul scenei sau pe scaune suplimentare amplasate pe suprafața de joc. Simpozioane și manifestiri științifice și sociale - în funcție de caracterul lor și numărul de participanți, se vor putea organiza în zona terenului de joc și a spatiilor închise - foaiere, săli de conferințe”, se precizează în document.

BT Arena din Cluj are 7.227 de locuri și a costat 43,2 milioane de lei

BT Arena din Cluj Napoca a fost inaugurată oficial pe 27 octombrie 2014 și poate găzdui 7.227 spectatori la jocurile de echipă în sală, 9.700 spectatori la meciurile de box și până la 10.000 de spectatori pe gradene și în picioare la concerte.

Pe 31 decembrie 2013, după mai multe contestații și procese, Primăria Cluj și CONA-A au încheiat contractul de lucrări, în valoare de 43.293.764,9 lei (34.914.326,57 lei fără TVA). Astfel, în final, CON-A și asociații săi au încasat pe cele două contracte o sumă apropiată de estimarea financiară inițială a primăriei și mult mai mare decât oferta lor din 2010.

Citește și: Prima licitație pentru sala polivalentă din spatele mall-ului: două terenuri acoperite, 4.000 de locuri, cinci terenuri exterioare

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Hans

Acum 1 an

Va face U.L.B.S. fix ciuciu... Credeti ca o sa-i lase Campean & Bibu?
Raspunde

BON

Acum 1 an

Ajută-i DOAMNE! SUCCES!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 1 an

sa ploua cu terenuri de sport! ce ne trebuie parcuri in Selimbar
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ulbs

Acum 1 an

In selimbar? Dc nu in locul sălii Transilvania? Dacă tot se va construi o sala polivalenta noua
Raspunde

R

Acum 1 an

Din pacate Primaria Sibiu cu banii din bugetul local face doar un teren de fotbal pentru o echipa poate doua de seniori platiti tot din bugetul local. ULBS in schimb vrea sa faca un complex sportiv pentru sibieni cu bani de la CNAIR. Intre timp consilierul local bibu se plimba prin cartiere insotit de rzv marcu finantat indirect tot de la bugetul local.
Raspunde

Rostogan

Acum 1 an

Cu siguranta cand vor vedea mirifica sala cei mai buni absolventi de liceu vor ramane pe capete in Sibiu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vivi Dragan

Acum 1 an

Bani din care se face sala de sport provin del a multii vanzatori de la supermarketurile si mallurile din Sibiu si din tara laureati la ULB SIBIU.
Raspunde

@vivi_agramatul

Acum 1 an

Vivi, tu înțelegi despre ce vorbești!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus