Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși cinstesc Centenarul, printr-o acțiune de plantare

Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși cinstesc Centenarul, printr-o acțiune de plantare

Copiii clubului „Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși” au plantat la finalul săptămânii trecute 10 stejari, reprezentând cele 10 provincii istorice românești.

Acțiunea face parte dintr-un șir de activități dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, în cadrul proiectului educațional ,,De un secol împreună”, cu sprijinul Direcției Silvice Sibiu, Ecomuzeul Regional Sibiu și al Asociației Ecotinsib.

Pentru fiecare din cele 10 provincii istorice românești, Maramureș, Crișana, Transilvania, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Bucovina și Basarabia, a fost plantat câte un pui de stejar, de care va avea grijă câte o echipă de trei copii-cavaleri.

„În cadrul acțiunii a fost plantat și un al XI-lea pui de stejar, simbol al trăiniciei și curajului Cavalerilor Turnului Înclinat din Ruși, care se va afla în grija bravilor scutieri, aspiranți la gradul și onoarea de a fi cavaleri ai falnicului Turn (scutierii sunt cei mai tineri recruți în familia Cavalerilor Turnului Înclinat)”, arată reprezentanții clubului.
cavaleri rusi plantare stejari (8)

Cavalerii Turnului Ȋnclinat din Ruși, este un club de inițiativă comunitară pentru tineri, aflat sub egida Fundației Noi Orizonturi, care are scopul de a promova patrimoniul local și eco-turismul. Din acest club fac parte peste 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Ruși, dar și elevi ai Școlii Gimnaziale Slimnic, precum și absolvenţi ale acestora.

Asemenea cavalerilor, copiii sunt ȋncurajaţi să preţuiască adevăratele valori morale şi să se pună ȋn slujba binelui şi frumosului, prin iniţierea unor acţiuni menite să schimbe faţa localităţii dar şi mentalitatea localnicilor.

cavaleri rusi plantare stejari (1) cavaleri rusi plantare stejari (7) cavaleri rusi plantare stejari (6) cavaleri rusi plantare stejari (5) cavaleri rusi plantare stejari (3) cavaleri rusi plantare stejari (2)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus