Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
26°C

Lume, lume! Mare premiu, mare pentru Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși

Lume, lume! Mare premiu, mare pentru Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși

Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 13.00 va avea loc premierea inițiativei asociației Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși, în cadrul Galei Premiilor Publice, organizate de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe). Acestora li se vor recunoaște meritele pe care le-au avut în ducerea la bun sfârșit a unor proiecte civice din cadrul programului Slimnic – Sat european de Tineret. Elevii din comunitate, alături de profesorii lor s-au mobilizat și au reușit crearea „Casei cavalerului”, un centru pentru tineret în Ruși. Visul lor merge mai departe și-și doresc să înființeze un astfel de centru și la Sliminic.  

Citește și „Un profesor sibian, premiat la Gala Mentor: Niciodată nu poți spune că ți-ai atins limitele”

În cadrul unei campanii de advocacy, Cavalerii Turnului înclinat din Ruși și-au propus să afle care sunt problemele cele mai mari pentru tineri și ce metode de soluționare ar exista. Această campanie s-a desfășurat în cadrul programului Slimnic-Sat European de Tineret, în cele mai mari două sate ale comunei Slimnic, din județul Sibiu. Este vorba despre satele Slimnic și Ruși. Au fost invitați toți oamenii din comunitate, prin rețelele de social media, de asemenea au fost invitați membri din Consiliul Local Slimnic și alți angajați ai primăriei. Rezultatele cele mai notabile au fost reabilitarea unui spațiu și transformarea acestuia într-un centru pentru tineri, amplasarea unor dozatoare de apă în spațiile destinate elevilor. Un alt plus al acestor proiecte este și faptul că tinerii și autoritățile au început comunicarea și pentru rezolvarea altor probleme comune.

Datorită acestor reușite au fost remarcați de cei de la CeRe și vor fi premiați în Gala Premiilor publice. Organizatorii spun că această Gală, ce are o tradiție de 11 ani, se organizează cu scopul de a le aduce recunoaștere oamenilor curajoși, grupurilor și organizațiilor care, prin demersuri civice și de advocacy, au reușit să schimbe în bine diverse probleme cu care se confruntă comunitățile.

Cosmin Simtion, profesor de istorie și geografie în comună și unul dintre inițiatorii Cavalerilor din Turnul Înclinat spune că întreg meritul este al tinerilor din comună care se implică în aceste proiecte cu tot sufletul.

„Este o recunoaștere a ceea ce am făcut în ultimii ani și un imbold pentru tinerii care au făcut proiectele și care demarează noi proiecte. Practic, dedic acest premiu lor, pentru că s-au implicat cu adevărat și au fost foarte fericiți de rezultat. Cu abnegație s-au mobilizat și s-au dedicat”, spune profesorul.

Pe viitor, marele vis este înființarea unui centru de tineret și în Slimnic și să finalizeze „Casa Cavalerului” pentru a ajunge să arate ca în povești. Pentru moment, însă, copiii se vor bucura de Șoala de Vară care a devenit deja o tradiție.

Profesorul spune că așteaptă cu emoții venirea celor de la București și Gala de sâmbătă și că vor începe acțiunile de vineri când vor avea „Seara de film”.

Cosmin Simtion a fost premiat anul acesta și la Gala Mentor 2022 atât pentru activitatea sa la catedră, cât și pentru implicarea sa în proiecte.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Triada turnurilor înclinate, Rusi, Râșnov si Pisa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus