Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Se schimbă programul zborurilor, la Aeroportul Internațional Sibiu

Se schimbă programul zborurilor, la Aeroportul Internațional Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu va trece, la finalul acestei luni, la programul de operare al zborurilor aferent sezonului de iarnă 2018-2019. Programul de operare de iarnă este valabil pentru perioada 28 octombrie 2018 – 30 martie 2019. 

Conform practicii generale specifice industriei aviatice, tranziția de la sezonul de zboruri de vară la cel de iarnă se realizează în fiecare an în ultima zi de duminică a lunii octombrie, Aeroportul Internațional Sibiu adaptându-se la noul orar de zboruri.

Orarul de iarnă al zborurilor, atât pentru plecările, cât și pentru sosirile pe Aeroportul Internațional Sibiu este disponibil pe website-ul www.sibiuairport.ro, în cadrul secțiunii Informații zboruri. Pe pagina de internet a aeroportului sunt oferite toate informațiile privind zilele de operare pentru fiecare rută disponibilă în sezonul de iarnă de la Sibiu, precum și programul zborurilor, acestea fiind permanent actualizate.

Rețeaua de rute oferită de Aeroportul Internațional Sibiu în sezonul de iarnă 2018-2019 conectează Sibiul de 11 destinații internaționale din 6 țări: Londra Luton – Marea Britanie, Madrid – Spania, Paris Beauvais – Franța, Dortmund, Nürnberg, Memmingen, Frankfurt Hahn – Germania, Tel Aviv – Israel (zboruri operate de Wizz Air), Stuttgart – Germania (zboruri operate de TAROM și Blue Air), München – Germania (zboruri operate de TAROM și Lufthansa), Viena – Austria (zbor operat de Austrian Airlines), precum și de capitala României – București (zbor operat de TAROM).

Rezultatele sezonului operațional de vară

Cele mai recente date statistice furnizate de Airports Council International Europe – ACI EUROPE plasează Aeroportul Internațional Sibiu în topul aeroporturilor din grupa 4 (aeroporturi cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an) care au înregistrat cele mai mari creșteri de trafic de pasageri.

Astfel, aeroportul din Sibiu s-a clasat pe locul 5 în luna iulie 2018, cu o creștere de +53,9% față de aceeași perioadă a anului 2017, respectiv pe locul 4 în luna august 2018, cu o creștere de +63,3% față de august 2017.

Mai mult, situația statistică aferentă primelor 9 luni ale anului 2018 privind traficul de pasageri din România elaborată de Asociația Aeroporturilor din România (AAR)  poziționează Aeroportul Internațional Sibiu pe locul 5 la nivel național, cu un total de 494.853 de pasageri îmbarcați – debarcați înregistrați.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Toma

Acum 3 ani

De ce nu spuneti ca Sibiul pierde toate zborurile cu Copenhaga, Basel si Charleroi-toate cu Wizz air?Iar pe cele ramase numarul zborurilor se reduce la doua pe saptamana.Iar Lufthansa scoate un zbor zilnic spre si de la Munchen!Nu ne putem compara cu Clujul dar nu vi se pare interesant ca zborurile cu Bruxelles Charleroi au fost preluate la Cluj chiar cu orarul de la Sibiu?Am zburat la si de la CRL in acest an de 4 ori si de fiecare data avionul a fost plin.Sa fie alte criterii pe care nu le cunoastem?
Raspunde

MB

Acum 3 ani

Bine punctat Toma... e rusinos pentru presa din Sibiu sa nu incerce sa obtina o pozitie clara din partea Wizzair privind cursele respective. Pur si simplu s-au scos din orar si ultima data am citit ca e o masura temporara. Daca e asa, puteau sa ceara macar o pozitie oficiala privind data cand se reiau. Daca nu se mai reiau, ar trebui anuntat clar.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rapunzel Racean

Acum 3 ani

Numar pasageri 2017: Sibiu 503.906. Cluj 2.699.286. De aici ce rezulta? Ca cei din Cluj si zona adiacenta sunt extrem de saraci si folosesc avionul ca sa mearga sa lucreze in strainatate pentru ca zona Clujului nu are nimic de oferit. In timp ce numarul mic de pasageri de pe aeroportul din Sibiu semnifica faptul ca zona Sibiului este una bogata, cu bunastare, astfel incat avionul e folosit doar de sibienii care merg in concedii in Maldive si Insula Pastelui. La Sibiu e bogatie mare!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus