Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ambulanțe noi pentru județul Sibiu. Cele mai multe merg la Serviciul de Ambulanță

Ambulanțe noi pentru județul Sibiu. Cele mai multe merg la Serviciul de Ambulanță

Județul Sibiu va primi în curând peste 35 de ambulanțe, care vor fi împărțite între SMURD, Serviciul de Ambulanță al Județului Sibiu, Salvamont și Jandarmerie. La nivel național, în cadrul aceluiași proiect, vor fi distribuite în total 211 astfel de autospeciale.

Unul din cele mai importante contracte de finanțare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, cel pentru proiectul IGSU, „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale - Regiunea Centru”, a fost semnat astăzi. Prin intermediul proiectului, vor fi achiziționate 211 ambulanțe de diferite tipuri. De asemenea, vor fi operaţionalizate şase echipaje de intervenţie, câte unul în fiecare judeţ al regiunii.

Valoarea totală a cererii de finanţare este de peste 87 milioane lei, din care mai mult de 61 milioane lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională.

„Importanţa acestor proiecte regionale în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă este vizibilă atunci când se produc evenimente nedorite, în momente de răscruce, în situaţiile în care avem accidente rutiere, montane, sau de alt gen, în zone greu accesibile sau condiţii meteorologice dificile. Echipamentele profesionale performante şi munca depusă de echipaje de profesionişti instruiţi, au dus la reducerea timpului de intervenţie, fapt ce a însemnat, în cazuri extreme, salvarea de vieţi omeneşti. Acum se achiziţionează autospeciale diverse pentru dotarea serviciilor judeţene de ambulanţă. Practic, are loc o înnoire a parcului auto al acestor servicii, cu resurse europene, la standarde moderne, cum autorităţile publice locale nu ar fi putut să asigure, din fonduri proprii sau numai din resursele bugetului de stat”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.
Implementarea proiectului este prevăzută a se finaliza în data de 30 septembrie 2020.

Peste 35 autospeciale vor veni la Sibiu

Potrivit proiectului, județul Sibiu ar urma să primească cele mai multe ambulanțe pe Serviciul de Ambulanță al Județului Sibiu. Redăm mai jos lista autospecialelor, așa cum ar trebui să fie distribuite în județul nostru.

Serviciul de Ambulanță al Județului Sibiu: 6 Ambulanţe tip A2, 9 Ambulanţe tip B4x2, 4 Ambulanţe tip B4x4, 2 Ambulanţe tip C;

SMURD: 10 Ambulanţe tip B4x4, 2 Ambulanțe tip C, 1 Ambulanţă de transport nou-născuţi, 1 Ambulanţă pentru transport victime multiple, 1 Post medical avansat

Salvamont: 1 Ambulanţă pentru acces în zone foarte greu accesibile

Jandarmeria: 1 Ambulanţă pentru acces în zone foarte greu accesibile

 

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ivanusca Mihai

Acum 5 ani

Buna ziua m-ar interesa un post de sofer pe ambulanta .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus