Miercuri,
28.09.2022
Innorat
Acum
18°C

Elevii de a VI-a nu au manuale. Lipsesc în toate școlile din Sibiu

Elevii de a VI-a nu au manuale. Lipsesc în toate școlile din Sibiu

Deși au trecut aproape două luni de când a început școala, încă de pe băncile elevilor sibieni lipsesc șase manuale. Vorbim aici de elevii claselor a VI-a, care sunt nevoiți să învețe fie după manualele vechi, fie după materialele auxiliare pe care le pun profesorii la dispoziție.

După nenumăratele probleme cu manulalele pline de greșeli, încă situația nu s-a clarificat. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu afirmă că în toate unitățile de învățământ din județul Sibiu, pe băncile elevilor din clasa a VI-a nu există mauale de Limba Engleză, Limba Franceză, Limba Germană Modernă, Educație Plastică și Consiliere și Orientare. Și manualul de Geografie a lispit până la începutul săptămânii acesteia, dar deja unele școli l-au primit.

Așadar, elevii și profesorii vor continua să lucreze fără manualele adaptate după noua programă pentru încă o perioadă.

„Încă nu au venit manualele pentru șase materii. În toate unitățile de învățământ din județ lipsesc unele manuale. La geografie au ajuns manualele, sunt în depozite, trebuie să fie ridicate. În cazul celorlalte, e ma dificil, pentu că nu au fost puse manuale spre aprobare. La engleză și franceză știu că au fost mai multe probleme pentru că, până în luna iulie, nu se depusese niciun manuscris. Pentru profesori e destul de dificil să lucreze în aceste condiții deoarece nu știu câte școli își permit să pună pe laptopuri sau videopreoiector manualul electronic sau să printeze exerciții. În mediul rural este și mai dificil”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

În acest context, profesorii sunt puși la încercare în găsirea mijloacelor alternative. „E greu, în condițiile în care, celelalte manuale au sosit. Lucrăm doar după programă, iar eu adaptez manualele vechi și adaptez tema din programă la ce găsesec în manual. Pe lângă asta, folosesc și materiale auxiliare, respectiv fișe și materiale video-audio și mai folosim și CD-urile de la clasa a V-a și facem recapitulare de acolo. Este deranjant faptul că sărim de la o pagină la alta. Ne-ar fi mai ușor dacă am avea manualul adaptat după programă”, spune Iuliana Lujerdean, profesor de Limba Franceză, la Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus