Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

„Romeo y Julieta” și „Blackout” – spectacolele eveniment din acest an la Festivalul Tânăr de la Sibiu

„Romeo y Julieta” și „Blackout” – spectacolele eveniment din acest an la Festivalul Tânăr de la Sibiu

Cea de-a patra ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu (2 – 11 noiembrie) prezintă două spectacole eveniment ce își propun să provoace publicul la un exercițiu de imaginație pentru redefinirea autenticului. Vorbim aici despre „Romeo y Julieta” și „Blackout”. 

„Blackout” este o producție Allegra Brigata Cinematica (Italia) și aduce pe scenă două personaje captive într-o lume orwelliană a selfi-urilor, chat-urilor și video-urilor. Pixel se exprimă doar prin imagini, nu vorbește și nu atinge. Sonar este o fată cu o mie de poze de profil, un Pierrot contemporan care își trăiește viața doar prin emoticoane. Întâlnirea virtuală dintre cei doi produce o pană de curent, o furtună ce îi va provoca să descopere noi modalități de comunicare pentru o interacțiune autentică. Construit aproape cinematografic, spectacolul semnat de Serena Marossi se remarcă prin tehnica impecabilă de tranziție de la teatru la dans și video. Acest spectacol are o durată de aproximativ o oră și este prezentat în limba italiană cu supratitrare în limbile română și engleză, fiind nerecomandat celor sub 10 ani. Acest eveniment va avea loc luni, 5 noiembrie, de la ora 18:00, la sala de la parterul Teatrului „Gong” din Sibiu.

„Romeo y Julieta de Aramburo” este o producție Kiknteatr (Bolivia), ce poartă semnătura lui Diego Aramburo, unul dintre cei mai bine cotați regizori sud-americani. Spectacolul a fost distins cu Premiul Național al Teatrului din Bolivia, în 2014 și a mai fost prezentat la festivalurile din Columbia, Cuba, Spania și Venezuela. Spre deosebire de piesa lui Shakespeare, montarea propusă de Diego Aramburo plasează acțiunea într-un oraș sud-american din Bolivia zilelor noastre și dezbate lupta dintre Capuleți și Montague ca un ecran de fum care ne distrage atenția de la adevăratul conflict din spatele atât de multor tragedii, mai ales cele care se nasc din situațiile problematice în care se găsesc tinerii de azi. Montarea surprinde intimitățile unui conflict dintre tineri îndrăgostiți din perspectiva modernă a relativismului și a nihilismului și o aduce în prim plan pe actrița Camila Rocha. Spectacolul va avea două reprezentații programate miercuri, 7 noiembrie, de la orele 18:00 și 21:00. Evenimentul este prezentat în limba spaniolă, cu traducere în limba română, are o durată de aproximativ 50 de minute și nu este recomandat celor cu vârsta sub 14 ani.

thumbnail

Prețul unui bilet la oricare din cele două spectacole este 14 lei. Biletele pot fi achiziționate atât de la Agenția de Bilete a Teatrului Gong (miercuri – vineri, de la ora 11:00 la 18:00, sâmbăta, între orele 10:00 și 18:00, și duminica, de la ora 10:00 la 14:00), cât și online, de pe festivalultanar.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus