Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Premieră muzicală la Sibiu – trupa Blue Noise lasează primul album a cappella din România

Premieră muzicală la Sibiu – trupa Blue Noise lasează primul album a cappella din România

Miercuri, 7 noiembrie, ora 19.00, trupa Blue Noise revine pe scena Bibliotecii Județene ASTRA (Corpul A, et.II) pentru a susține concertul de lansare a primului album a cappella din România. Albumul se numește PORTRAIT și face parte din proiectul ”Laboratorul de voci”, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, care își propune producția și promovarea primului album a cappella din România. Albumul conține piese noi, orginale compuse de membrii grupului.

”Muzica de pe acest prim album este interesantă pentru că are foarte multe zone din care ne-am inspirat: clasic, preclasic, jazz, improvizație jazz, rock sau chiar satiră. Fără a exagera, pot spune că este un stil eclectic, pentru că înglobează mai multe lucruri care, îngemănate, chiar pot suna bine. Este ceva ce nu s-a mai auzit pe la noi: intonații, armonii, stări, efecte”, spune Bogdan Tudor, basul grupului.

Acest proiect oferă grupului Blue Noise șansa de a crea compoziții originale, ieșind din paradigma grupurilor a cappella renumite pentru reorchestrarea pieselor altor artiști.

Ana Maria Alexa (sopran), Elena Moroşanu (mezzo sopran), Ana-Cristina Leonte (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (percuție vocala/beatbox) formează “laboratorul de voci” unde experimentează, explorează şi se joacă cu o gamă diversă de sonorităţi pe care vocea umană le poate produce. Pentru că nu există instrumente care să amplifice sonoritatea, vocea preia tot “greul”, de aceea creativitatea, mişcarea, interpretarea (nu doar la nivel vocal ci şi de gestică) şi ingeniozitatea interpretării sunt cruciale. Din acest motiv, în cadrul proiectului, a existat și o zonă dedicată coregrafiei. Împreună cu coregraful Valentina de Piante, cei șase muziceni s-au implicat într-o serie de laboratoare de creație, în cadrul cărora au căutat o relație organică între corp și voce, explorând concepte precum vocea care se mișcă, corpul care cântă sau sunetul care atinge. Publicul va putea afla despre aceste experiențe în cadrul unor workshopuri care se vor desfășura până la jumătatea lunii noiembrie.

Înainte de a ajunge la Sibiu, Blue Noise a susținut același concert în Ploiești, la Flarmonica ”Paul Constantinescu”. După Sibiu, turneul național al trupei va continua în:

Timișoara – Ambasada, 8 noiembrie

București – Apolo 111, Palatul Universul, 15 noiembrie

Mai multe detalii pe https://www.facebook.com/wearebluenoise/

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Proiectul cultural este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Producător: Indie Box

Parteneri: Great Events, Ambasada, Apolo 111, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

Parteneri media: Radio România Muzical, B24FUN, liternet.ro, informateca.ro, life.ro, Zile și Nopți, ceascadecultura.ro

Depre Blue Noise:

Din 2015, trupa Blue Noise a participat la festivaluri de jazz din ţară - Iaşi şi Focşani în 2016, Festivalu de Jazz de la Brașov și București în 2018, au colaborat cu diverşi artişti cunoscuţi, dintre care Răzvan Suma la Sala Radio (împreună cu care au interpretat o piesă de mare anvergură, instrumentală, Le Grand Tango de Astor Piazzolla), Alexandra Uşurelu, Adi Despot şi Viţa de Vie (piesa „Luna şi Noi” a ajuns în topurile muzicale), Damian Drăghici (au făcut un bonus track, Până cînd nu te iubeam, pe ultimul lui album, Gypsy Rock (Change or Die), Skizzo Skillz (împreună cu care au scos piesa „Mut Munţii”). Pe lângă aceste colaborări, au susţinut şi concerte proprii la Casa Filipescu, Muzeul Ţăranului, Grădina de Filme, J’ai Bistrot, Jazz Book, Muzeul Naţional al Literaturii (în cadrul proiectului „Noapte Muzeelor”), Festivalul Enescu. Şi pentru că studiul este un „must” în această meserie, anul trecut au participat la workshop-ul susţinut de King’s Singers la Cluj.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus