Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Mai multe femei au fost depistate cu suspiciuni serioase de cancer la sân, weekend-ul trecut, la Iacobeni

Mai multe femei au fost depistate cu suspiciuni serioase de cancer la sân, weekend-ul trecut, la Iacobeni

70  de persoane au fost testate în mod gratuit pentru depistarea cancerului la sân, la finalul lunii octombrie, în județul Sibiu. În cadrul campaniei, medicii au reușit să depisteze 7 cazuri cu suspiciuni serioase. 

62 de femei și 8 bărbați s-au prezentat weekend-ul trecut în comuna Iacobeni din județul Sibiu, pentru a fi testați prin intermediul campaniei „Nu am făcut destul”. 7 femei au fost depistate cu suspiciuni serioase de cancer la sân, astfel că medicii au recomandat în funcție de caz mamografie sau biopsie, ambele fiind asigurate de organizatorii campaniei.

P1077324

1 femeie din 7 are o problemă la sâni, dar nu se duce la medic de frică sau rușine

Anul trecut, în cadrul campaniei care s-a desfășurat în cinci județe din Moldova, medicii au descoperit că 1 femeie din 7 se confruntă cu o problemă la nivelul sânilor, însă refuză să meargă la medic de frică sau rușine. De asemenea, 4 din 5 femei nu făcuseră niciodată un control medical la sâni.

„Cancerul descoperit în fază incipientă, este tratabil. Costurile tratamentelor scad, iar șansele de supraviețuire cresc. Peste 15% dintre femeile care au fost testate anul trecut au prezentat anormalități la sâni și au necesitat un control de specialitate. Mai grav, aproape 50% dintre acestea aveau formațiuni de natură canceroasă și au fost trimise la medicul specialist”, spune Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.
Mai multe despre depistarea la timp a cancerului la sân și programul organizat de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Asociația Pacienților Cronici din România, citiți în articolul de mai jos:

http://www.turnulsfatului.ro/2018/10/27/testari-gratuite-pentru-depistarea-cancerului-de-san-la-iacobeni/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus