Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Lied românesc și cântece folclorice într-un recital marca Icon Arts@ Biblioteca Astra (CP)

Lied românesc și cântece folclorice într-un recital marca Icon Arts@ Biblioteca Astra (CP)

În seara zilei de 5 noiembrie 2018, pe scena Sălii Festive a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, s-a desfășurat al treilea eveniment muzical de excepție din Stagiunea Icon Arts @ Biblioteca Astra, ediția a II-a.

Recitalul de folclor și lied românesc a adus mai aproape de publicul sibian patru muzicieni de prestigiu a căror carieră muzicală s-a conturat în virtutea interpretării și promovării muzicii clasice și folclorice românești. Ioana Maria Ardelean alături de prof. Aurel Mustățea au deschis seara cu lucrări inspirate din folclorul românesc. Tenorul Daniel Magdal și pianista Diana Spânu au interpretat apoi lucrări de Tiberiu Brediceanu, Achim Stoia și George Enescu. Vocile celor doi interpreți s-au armonizat cu acordurile pianului, într-o seară care a celebrat bucuria muzicii, duioșia și umorul cântului românesc tradițional și, nu în cele din urmă, modernitatea creațiilor de inspirație folclorică, propuse de compozitori români. Cei patru muzicienii din această seară au dovedit încă o dată autenticitatea și frumusețea fuziunii dintre folclor și muzica clasică.

M85_7601

Acest recital este inclus în proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire din 1918, publicul având plăcuta ocazie de a-i revedea pe cei mai buni muzicieni ai momentului dar și pe tinerii artiști aflați în plină afirmare.

Cu rafinament și sinceritate, Ioana Maria Ardelean, Aurel Mustățea, Diana Spânu și Daniel Magdal și-au exprimat devotamentul față de sursele inepuizabile ale folclorului românesc. Abordarea lor interpretativă readuce în atenția publicului, într-o manieră autentică, strălucirea și noblețea muzicii de inspirație folclorică.

M85_7205

Ca de obicei, cu prilejul acestor evenimente muzicale, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a expus o serie de lucrări din colecțiile acesteia. De data aceasta au fost aduse la lumină partituri, cântece corale și doine, culegeri de jocuri populare românești, miniaturi pentru pian ale compozitorilor români. Toate celebrează frumusețea creațiilor muzicale autentice românești, în Anul Centenarului.

Au fost alături de organizatori, muzicieni și public, celebrele vinuri din gama "Owner's Choice": „Ana" (Sauvignon Blanc) şi „Maria” (Fetească Albă) oferite de partenerii evenimentului, Jidvei, producători transilvani prezenți pe harta viticolă a României încă din Antichitate.

M85_6916

Următorul concert al Stagiunii „ICon Arts @ Biblioteca ASTRA” va avea loc luni, 19 noiembrie, de la ora 19:00 și va cuprinde un concert caritabil pentru susținerea #Călătoriei lui Mihai (https://www.facebook.com/calatorialuiMihai). Va concerta ICon Arts Percussion Group (Miruna Davidoaie, Toni Vintur, Arina Grindean, Tomas Horvath, Mircea Ardeleanu).

Intrarea va fi liberă prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastra2@gmail.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus