Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Ministerul Turismului, drept la replică: S-au respectat termenele de înscriere la târgul de turism de la Londra

Ministerul Turismului, drept la replică: S-au respectat termenele de înscriere la târgul de turism de la Londra

Ministerul Turismului vine cu precizări în urma unui articol publicat în Turnul Sfatului, susținând că participarea României la târgul de turism World Travel Market, desfășurat la Londra, a fost un succes, iar Ministerul a respectat termenele de înscriere la eveniment, participarea la eveniment fiind stabilită în timp util, iar Ministerul Turismului nu a depășit termenul impus de organizatori. ”Ministerul Turismului a lansat procedura de consultare a pieței, în acord cu legea achizițiilor publice, însă nu a participat niciun agent economic motiv pentru care, ministerul a decis continuarea procedurilor privind participarea la cel mai mare târg de turism din lume destinat exclusiv profesioniștilor din domeniu. În acest sens, standul României a fost realizat de către organizatorii londonezi, pe o suprafață de 300 de metri pătrați, arie cerută de minister datorită interesului ridicat al operatorilor români din turism care au dorit să participe la târgul de la Londra”, se arată în dreptul la replică.

Acesta este al doilea drept la replică transmis de Ministerul Turismului, primul fiind refuzat de redacția Turnul Sfatului, motivând că nu se poate face ”fake-news într-un drept la replică”. Motivele pentru care Turnul Sfatului a refuzat publicarea primului comunicat transmis de Ministerul Turismului ține de faptul că noi am citat și am distribuit link la pasajele preluate de alte publicații, că față de alte ziare, Turnul Sfatului a publicat și reacția transmisă de social-democrați, iar formulări precum ”din cauza unor răfuieli personale, politice, să aibă de suferit instituțiile statului român care își fac treaba”, nu sunt reale și nu își au sensul într-un astfel de comunicat.

Turnul Sfatului a preluat o știre apărută în presa centrală, în care se spune că prezența României la World Travel Market a fost un eșec, deoarece Ministerul Turismului a plătit prea târziu taxele iar țara noastră nu a apărut în catalogul expoziției. Standul României a fost descris ca fiind ”ca un câmp pe care cineva a așezat niște mese”. În articol a fost prezentat și punctul de vedere al PSD Sibiu, care a publicat pe pagina de Facebook a organizației, care a lăudat acțiunea Ministerului Turismului, făcând comparație cu ce au realizat alte state precum Germania, Olanda sau Austria. ”Mulțumim tuturor operatorilor care au prezentat oferta turistică a țării noastre, prezența lor în număr mare a făcut ca România să iasă în evidență, în comparație cu standurile altor țări cu tradiție în turism, precum Germania, Olanda sau Austria”, au scris social-democrații pe Facebook.

Dreptul la replică transmis de Ministerul Turismului:

Pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Turismului face următoarele precizări:

În urma apariției articolului în publicația dumneavoastră:« Atacat în presa centrală, ministrul Trif se apără la Sibiu. ”România a punctat la capitolul prezență în online” », a fost transmisă o știre ce a fost preluată de pe site-ul unei alte publicații care nu a verificat informațiile transmise în spațiu public.

Astfel, ținem să precizăm că informația conform căreia «Ministerul Turismului a plătit prea târziu taxele » nu este reală. Ministerul Turismului nu a fost nevoit să plătească nicio sumă de bani pentru înscrierea la târgul de turism World Travel Market, desfășurat la Londra, în perioada 5 – 7 noiembrie 2018. Ministerul Turismului și organizatorii târgului au convenit de comun acord ca România să nu plătească niciun ban în avans. Suma aferentă va fi virată după încheierea târgului, conform contractului negociat și agreat datorită faptului că ministerul s-a dovedit a fi un partener de încredere, care a plătit la timp facturile precedente.

În plus, pentru corecta informare a publicului, subliniem faptul că Ministerul Turismului a respectat termenele de înscriere la târgul de turism de la Londra. Participarea la evenimentul din Londra a fost stabilită în timp util. Ministerul nu a depășit termenul impus de organizatori, dovadă fiind participarea la târg.

Precizăm de asemenea că  Ministerul Turismului a lansat procedura de consultare a pieței, în acord cu legea achizițiilor publice, însă nu a participat niciun agent economic motiv pentru care, ministerul a decis continuarea procedurilor privind participarea la cel mai mare târg de turism din lume destinat exclusiv profesioniștilor din domeniu. În acest sens, standul României a fost realizat de către organizatorii londonezi, pe o suprafață de 300 de metri pătrați, arie cerută de minister datorită interesului ridicat al operatorilor români din turism care au dorit să participe la târgul de la Londra.

Standul a fost realizat de către organizatorul celui mai mare târg de profil respectând conceptul și linia arhitecturală a târgului, dar și standarde de cea mai înaltă calitate. Standul României a pus la dispoziție spații pentru întâlnirile de afaceri ale operatorilor români din turism cu cei străini interesați de țara noastră, a avut plasme de mari dimensiuni pe care au rulat filmele de promovare ale României, logo-ul țării noastre a fost și el prezent în toate zonele importante, a  avut chiar și un element arhitectural, un cub special creat pentru a atrage atenția asupra standului.

Menționăm că toți cei 41 de expozanți au participat gratuit la standul României. Raportat la ediția de anul trecut, ministerul a redus costurile participării la târgul din Londra cu aproximativ 25%.

În plus, România a fost prezentă pe platforma online, ceea ce a înlesnit organizarea întâlnirilor necesare operatorilor.

Pentru a veni în susținerea acestor precizări, anexăm imagini de la târgul din Londra, inclusiv declarații ale operatorilor români din turism prezenți la stand. Imaginile de la Londra dovedesc faptul că afirmația din articol potrivit căreia operatorii români ar fi fost nemulțumiți de calitatea standului este, de asemenea, falsă, fapt dovedit de înregistrările postate pe pagina de Facebook a ministerului Turismului și disponibile la linkul de mai jos. În același timp, articolul nu precizează numele operatorilor așa-zis nemulțumiți, ceea ce ridică semne de întrebare asupra veridicității informațiilor prezentate. Totodată, în imaginile postate pe pagina de facebook a ministerului oricine poate observa diferențele majore între amploarea standului României și cel al Germaniei, de exemplu, sau al Austriei sau Olandei, standuri cu dimensiuni reduse.

În scopul celor enumerate, pentru cei care își doresc, Ministerul Turismului poate pune la dispoziție toate documentele, inclusiv cele contabile, care au stat la baza participării noastre la târgul de la Londra.

Facebook: https://ro-ro.facebook.com/MinisterulTurismuluiMT/

             https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2132282110222692&id=529551957162390

Imagini video: https://we.tl/t-CyFWeSPioS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Pierre Richard

Acum 3 ani

Cine a fost le vreun eveniment de asta stie ca daca nu esti pe pliantele si documentele aferente nu existi. Mucles. Trifutz, ia umfla tu cheptu si da-i un pic in judecata pe englezoii astia si vezi daca iese vreun ban ca te-au taiat de pe lista. Daca iti faceai treaba ii nenoroceai. Aduceai si tu vreo 10 meleoane de euro la buget despagibiri. Insa cu gargara numa pe aia cu doua clase de voteaza psd ii aburesti In schimb vinzi gogosi la ziaru local, asta-i treaba?
Raspunde

Cititescu

Acum 3 ani

Daca Trif era din Teleorman, cum s-ar fi vazut standul Romaniei de la targul de turism?! De fapt cine ne minte si in ce scop?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus