Joi,
01.12.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
3°C

Cum răspund americanii la întrebarea ”E România cea mai frumoasă țară din Europa?”. Cu cinci destinații din Sibiu

Cum răspund americanii la întrebarea ”E România cea mai frumoasă țară din Europa?”. Cu cinci destinații din Sibiu

”Ar putea fi cea mai frumoasă țară a Europei”, scrie publicația americană Huffington Post într-un articol despre România turistică. Articol în care, dintre cele 15 destinații recomandate, cinci sunt situate în județul Sibiu, una fiind apreciată drept printre cele mai frumoase din Europa.

Sub semnătura lui Patti Morrow, ”bloger de turism” și fotograf în domeniu, articolul din Huffington Post a fost publicat în cadrul unei campanii susținută de JayWay, o agenție de turism specializată pe Europa Centrală și de Est. ”Autoarea a fost onorată să fie oaspete al JayWay Travel pe perioada șederii în România, dar – ca întotdeauna – opiniile, recenziile și experiențele descrise îi aparțin în totalitate”, atrag atenția cei de la Huffington Post.

Patti Morrow scrie că România ar putea fi cea mai frumoasă țară a Europei pornind de la 15 destinații pe care le-a vizitat, majoritatea dintre acestea fiind din județul Sibiu: orașul Sibiu, Sibiel, Cristian, Biertan și Transfăgărășanul. De altfel, orașul Sibiu este prezentat drept a doua destinație turistică, după Bucureștiul apreciat pentru centrul vechi. ”Construit în secolul al XII-lea de către germanii cunoscuți drept sașii Transilvaniei, centrul vechi al Sibiului și-a păstrat grandoarea și nu numai că este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, dar probabil este unul dintre cele mai frumoase ale Europei. Este un oraș pentru pietoni, cu impozante ziduri medievale, turnuri de apărare bine conservate, străzi înguste, frontoane de case de secol XVII, infamul Pod al minciunilor și două piețe dominate de biserici – Piața Mare și Piața Mică”, descrie Patti Morrow Sibiul. Ea recomandă turiștilor și Festivalul Internațional de Teatru, din care a reținut paradele, muzica live, artificiile și prosecco oferit gratis.

Experiența rurală

Colaboratoarea celor de la Huffington Post a apreciat mai ales experiențele rurale de-a lungul călătoriei sale prin România. La Sibiel a mers la ferma Bunicii Eugenia, unde a învățat să prepare un bulz și a băut coniac de casă din afine, răsfățându-se și cu o plăcintă cu mere. ”A fost cea mai bună experiență din categoria Aceleași mici gospodării rurale le-a apreciat și în zona Biertanului, cu a sa biserică fortificată înscrisă pe lista Unesco, iar la Cristian, autoarea americană a făcut cunoștință cu Turnul Slăninii din biserica evanghelică fortificată. ”O ciudățenie” este modul în care a descris Patti Morrow slăninile puse la uscat în turnul bisericii din Cristian.

Gustul mâncării gustată în gospodăriile din Sibiel a impresionat-o pe autoarea americană FOTO: Huffington Post

Traseul românesc descris în Huffington Post a inclus și Transfăgărășanul, căruia i-a rămas întipărită în memoria internațională aprecierea făcută de cei de la Top Gear, drept ”cel mai spectaculos drum din lume”. Această apreciere a făcut-o și pe autoarea americană să viziteze drumul care a ”șocat-o” prin curbele în ac de păr.

Celelalte destinații

Frumusețile virgine ale pădurilor din munții Carpați, cramele de vinuri din zona Transilvaniei și, bineînțeles, castelul Bran, sunt printre celelalte destinații pe care articolul din Huffington Post le recomandă în ”posibil cea mai frumoasă țară a Europei”. Celelalte destinații descrise sunt Bucureștiul, Saschizul (jud. Mureș), Sighișoara, Brașov, Rupea, Râșnov și Castelul Peleș.

Deși a fost lansat abia în 2005, Huffington Post este una dintre cele mai apreciate publicații on-line din SUA, cu numeroase ediții locale și internaționale – în 2011, la șase ani de la fondare, a devenit parte a AOL în urma unei tranzacții în valoare de 315 milioane de dolari. În 2012 a devenit cea mai populară publicație politică din lume (pe baza traficului monitorizat de Alexa), în același an devenind și prima publicație on-line din istoria Americii, ai cărei redacție a câștigat un premiu Pulitzer.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ovi Raulea

Acum 4 ani

Brașovul e net inferior Sibiului! Ce sa faci si cr sa vezi in sărăcia aia de oraș și județ? Nici mall nu au! Biserici fortificate sau stațiuni montane zero.
Raspunde

Fydonk

Acum 4 ani

Mai frustrat mic, din punct de vedere al străzilor și construcțiilor vechi,lăsate de sași ,la care face referire de fapt articolul , da, Brașovul e net inferior Sibiului!! Tu ești ăla care-ti schimbi nickurile și comentezi contra la toate articolele despre Sibiu, de vina e adminul acestui site care-ti tot accepta frustrările ...
Raspunde

Dracu

Acum 4 ani

Intrebarea in sine e cretina. Inca nu am scapat de frustrarile comuniste. Ne dorim sa fim poporul ales, tara cea mai frumoasa, oamenii cei mai destepti, peisajele cele mai frumoase, etc... Tara e frumoasa, nu zic nu. Dar locuita de un popor imbecil, plin de tigani, nepasator si las. Pana nu constientizam ca suntem un popor de putori si de prosti in proportie de 90% nu o sa putem schimba nimic. Drumurile spre atractiile turistice vor fi mereu pline de gropi, de gunoaie si de tigani...
Raspunde

McD

Acum 4 ani

Asa este, cel mai elocvent exemplu momentan este Castelul Bran...bataie de joc pe soselele care duc spre obiectiv, la fel si in zonele care inconjoara castelul...totul de prost gust...
Raspunde

///

Acum 4 ani

Vorbeste numai in numele tau, satanache...
Raspunde

popa

Acum 4 ani

"Cel mai" sau "cea mai", adica superlativul absolut, e apanajul incultului.
Raspunde

/////

Acum 4 ani

Dar Targul de Craciun s-a deschis?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus