Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Boala face ravagii în județ. Peste 350 de animale sacrificate

Boala face ravagii în județ. Peste 350 de animale sacrificate

Peste 350 de oi au fost sacrificate în ultimele două săptămâni în județul Sibiu. Acest lucru vine ca urmare a unei boli depistate la ovinele și caprinele din mai multe localități și anume scrapia. 

Potrivit conducerii Direcției Sanitar Veterinare Sibiu, până în acest moment au fost sacrificate 370 de oi, în județul Sibiu.

„În localitatea Salcău au fost sacrificate 92 de oi, în Bogatu Român, 191 de capete iar la Presaca 87. În exploatație au rămas 98 de capete cu rezistență genetică”, arată  Vasile Onoriu, director  DSVSA SIBIU.
Potrivit acestuia, „nu au fost depistate focare noi pe teritoriul județului Sibiu”.

Vineri au avut loc mai multe controale și în Jina, unde „s-au înregistrat patru abateri de la normele sanitare veterinare, acestea au fost sancționate cu amenzi în valoare de 12.400 lei și confiscarea în vederea distrugerii a unei cantitati de 72 kg produse alimentare”, se arată pe site-ul oficial al DSVSA Sibiu.

Scrapia este o boala specifică ovinelor și caprinelor si poate fi depistată la cele cu vârsta de peste 18 luni. Boala afectează sistemul nervos central și se manifesta clinic prin depresiune, incoordonare în mers, prurit intens și chiar moarte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1643

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus