Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Razie în Târgul Obor. Polițiștii au confiscat petarde de 1.500 de lei

Razie în Târgul Obor. Polițiștii au confiscat petarde de 1.500 de lei

În această perioadă polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu desfășoară ample activități în baza planului național „Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice. Polițiștii au depistat patru persoane care dețineau și comercializau, fără drept, articole pirotehnice din categoria celor interzise.

În data de 27 decembrie, în jurul orei 11:30, în zona Târgului Obor, polițiștii de la arme și substanțe periculoase au depistat doi bărbați care dețineau asupra lor articole pirotehnice din categoria celor interzise la deținere și comercializare persoanelor fizice neautorizate. Cei doi bărbați avea 25, respectiv 36 de ani și locuiesc în Sibiu și Bogatu Român. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat asupra celor doi bărbați cantitatea de 1.388 bucăți din categoria F3, în greutate de 8 kilograme în valoare 1000 de lei. „Referitor la bunurile găsite asupra acestora, unul dintre bărbați a declarat că le-a achiziționat din București, de la o persoană necunoscută și nu deține autorizație pentru comercializare articole pirotehnice și nici documente de proveniență a bunurilor”, spune Luciana Lazăr, din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Două zile mai târziu, tot în zona Târgului Obor, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani din Avrig, care deținea asupra sa mai multe articole pirotehnice din categoria celor interzise. Au fost găsite 33 bucăți articole pirotehnice din categoria  F3, în greutate de 1 kilogram și valoare de 150 lei. Bărbatul nu deține autorizație pentru comercializare articole pirotehnice și nici documente de proveniență a bunurilor. Un alt bărbat de 26 de ani din Brașov a fost depistat în zona Târgului Obor având asupra sa mai multe articole pirotehnice din categoria celor interzise la deținere și comercializare. Au fost găsite 360 de bucăți articole pirotehnice, în greutate de 2 kilograme și valoare de 350 lei. El a declarat că le-a achiziționat din București, de la o persoană necunoscută, nu deține autorizație pentru comercializare articole pirotehnice și nici documente de proveniență a bunurilor.

„În toate aceste cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operaţiune cu articole pirotehnice, fără drept, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. Articolele pirotehnice, în cantitate totală de 11 kilograme și valoare de 1.500 de lei au fost indisponibilizate în vederea confiscării”, transmite Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Yulyca Popelca

Acum 2 ani

Lasa-ti oameni sa castige si ei un ban pentru copii lor de sarbatori si numai cautati nod an papura ca nau dat an cap la nimenea, decat a vandut niste petarde. Voi nati fost copi niciodata?!!
Raspunde

gigi

Acum 2 ani

Yulyca Popelca ma "doare urechile" cand vad ce ai scris :)
Raspunde

@Yulyca ...

Acum 2 ani

Sper ca nu esti atat de "istet"cum vrei sa ne arati noua!
Raspunde

Calin

Acum 2 ani

cand eram noi copii , nu aveam asa ceva .. maxim un tub de plastic de la Flaro lung de juma de metru , un spray gaurit cu un cui in capatul acelui tub si bagam carbit , peste care scuipam .. pe urma cu o bricheta faceam o scanteie la la gaura din acel spray si bubuia .. nu raneam pe nimeni , nu ramaneam mutilati si nici nu ne cauta politia (militia) .
Raspunde

Basta

Acum 2 ani

Cand eram noi mici niste vecini au bagat o punga de-un leu plina cu carbit in canal, au asteptat vreo 5 minute si au dat foc, la gauri. Capacul a sarit in aer, ei pe jos in jurul canalului, iar capacul a aterizat tot peste gaura.... au avut noroc. Cam asa se petreceau lucrurile.
Raspunde

proton

Acum 2 ani

Nu stiu de ce nu sunt interzise petardele la comercilizare? Trebuie vandute doar de politie! Sa mananca si ei ceva!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus