Marţi,
04.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Președintele Iohannis: Guvernul Dragnea-Dăncilă, un accident al democrației care trebuie înlocuit

Președintele Iohannis: Guvernul Dragnea-Dăncilă, un accident al democrației care trebuie înlocuit

Președintele Klaus Iohannis a lansat luni un atac dur la adresa puterii de la București. Șeful statului a declarat, într-o întâlnire cu primarii, că „lucrurile au luat-o razna”, iar „necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care e guvernul Dragnea-Dăncilă”.

Șeful statului a susținut că are „o mare îngrijorare” privind anul 2019, când România preia președinția Consiliului UE.

„Părerea mea că nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Acum câteva săptămâni am zis că o să facem față rezonabil. Între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înțeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demiși. Ne trezim în ceasul al 12-lea total nepregătiți. Cred că, din păcate, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care e guvernul Dragnea Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare”, a spus Iohannis.
Șeful statului a criticat Guvernul și pentru promisiunile pe care le-a făcut primarilor, dar nu s-au îndeplinit, menționând descentralizarea și banii.
„S-a făcut acum așa zisă reformă în domeniul fiscal, o mare păcăleală, prin care românilor aparent li s-au dat mai mulți bani, dar în realitate nu. Primăriile au pierdut. Au fost promisiuni că pierderile vor fi compensate. Majoritatea municipiilor s-au descurcat vi se datorează, nu Guvernului. Politica față de comunitățile locale trebuie făcută transparent, predictibil și trebuie Această veșnică țopăială fiscală nu e doar de prost gust, ci și de rău augur”, a mai spus președintele.

 

În replică, Liviu Dragnea a venit cu o nouă valiză la conferința de presă, despre care a anunțat că o are de la un țăran din Sibiu.

"Azi este a doua zi de luni și este a doua valiză. Un localnic din Sibiu a zis că a găsit-o în curte și a dat-o unui prieten, care a dat-o altui prieten și care prietenul acela cică a devenit martor sub acoperire. Acestea sunt niște stick-uri pe care o să vi le oferim. Am văzut cu toții că de foarte multe ori, deși există unii jurnaliști care fac dezvăluiri bine documentate, cu privire la activitatea infracțională a domnului Iohannis, aceste știri mor foarte repede. Foarte, foarte ciudat. Și am zis să continui eu. Eu cred că românii au un drept legitim cine este cu adevărat acest personal. Ceea ce vedem la acest președinte fake, adică fals, este un personaj de carton susținut de statul paralel. Mulți l-au descris ca un șef de clan, cu toate acțiunile întreprinse. Putem vorbi despre 17 dosare penale. Acest domn care vorbea despre penali și despre penalii cocoțați în vârful statului. Păi dumnealui este penal, deci s-a cocoțat în vârful statului. În timp ce făcea pe Albă ca Zăpada și arăta cu degetul era posibilul penal în vârful statului",a mai spus Dragnea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

alexandru graur

Acum 3 ani

Ah, dle presedinte, de la o vreme vorbiti numai in metafore!
Raspunde

Pierre Richard

Acum 3 ani

Pai nu mai e voie sa faci pesedistii penali ca iei amenda. Si-au cocotat toate progeniturile in toate finctiile posibile. Sa traiti cucoane dragnea, da si mie, bugetar amarat sunt, nu am bani de paine la copii, votez pesede sa moara mama
Raspunde

2cents

Acum 3 ani

:) "necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești" asta imi aduce aminte de niste vorbe de duh ale lui Bush Jr. Sa inlocuim accidentul? Cu ce? Cu alt accident probabil?
Raspunde

Susu Codreanu

Acum 3 ani

Ardealul asta a dat tarii doar politicieni la stadiul de euglena...Johanis, Bok, etc...bai, stati in banca voastra si lasati-ne sa conducem ca habar nu aveti! Sa ziceti mersi ca acum 100 de ani v-am scos din robie si v-am facut oameni!
Raspunde

bullit

Acum 3 ani

ceva de cela 7 case ? nimic, nimic?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus