Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Premierul Dăncilă: S-au definit reperele esenţiale pentru reuniunile de şefi stat şi de guvern de la Sibiu

Premierul Dăncilă: S-au definit reperele esenţiale pentru reuniunile de şefi stat şi de guvern de la Sibiu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți seara, la Antena 3, că România este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Prim-ministrul a oferit şi câteva elemente în premieră legate de programul acţiunilor care urmează să se deruleze pe parcursul mandatului României.

"Este finalizat întreg programul efectiv de acţiuni. În mandatul României vor fi peste 1.000 de reuniuni formale şi informale la Bruxelles, Strasbourg, Luxemburg, deci, în medie, vor fi şapte întâlniri sau discuţii în fiecare zi a exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. Vom avea o multitudine de evenimente formale şi informale organizate în România. S-au definit reperele esenţiale pentru reuniunile de şefi stat şi de guvern de la Sibiu, din 9 mai 2019. Pot să spun că a început procesul efectiv al summitului, sistemul de acreditare este finalizat, site-ul este gata, responsabilii pe evenimente şi protocol - stabiliţi, reţeaua de comunicatori instituţionali - formată şi instruită", a precizat Dăncilă.

Premierul a adăugat că, de asemenea, România a selectat şi pregătit "o armată de profesionişti care va asigura resursa umană necesară".

"Sunt 279 de preşedinţi şi vicepreşedinţi de grupuri de lucru, 342 de coordonatori, 800 de experţi de dosar. S-au suplimentat cu 132 de locuri posturile la reprezentanţa României pe lângă Uniunea Europeană. Sunt doar câteva cifre care arată seriozitatea preluării Preşedinţiei şi faptul că suntem pregătiţi şi putem prelua Preşedinţia rotativă. Mai mult, în acest moment România deţine Preşedinţia din umbră pe timpul Preşedinţiei austriece. Acest lucru va face ca să avem o trecere uşoară de la Preşedinţia austriacă la Preşedinţia rotativă pe care o va avea România de la 1 ianuarie", a spus Dăncilă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus