Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

VIDEO | Cum se circulă pe drumurile din județul Sibiu

VIDEO | Cum se circulă pe drumurile din județul Sibiu

Prima ninsoare hotărâtă din acest an a pus instituțiile la treabă încă de la primele ore ale dimineții. La momentul actual se circulă în condiții de iarnă iar autospecialele intervin încă pe drumurile din întregul județ.

În județul Sibiu, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, carosabil umed și lapoviță. Nu sunt înregistrate blocaje ale circulației auto sau alte evenimente cauzate de condițiile meteo, anunță Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Iată cum se circulă la momentul actual:

DN 1 Sibiu – Alba

DN 1 Sibiu – Brașov

DN 14

DN 7 Valea Oltului

Până la ora redactării acestui articol, autoutilajele au acționat după cum urmează:

- S-a acționat cu 9 autoutilaje și s-au răspândit 73 tone material antiderapant pe: DN 1, DN14, DN 14A .

- S-a acționat cu 14 autoutilaje și s-au răspândit 96 tone material antiderapant pe A1;

- DN 7C km 130+000-143+000 Bâlea Cascadă (Sb) - Cârțișoara (Sb) zăpadă frământată 1-3 cm;

Polițiștii sibieni le recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită în preajma trecerilor pentru pietoni, să reducă viteza de deplasare și să se asigure foarte bine înainte de schimbarea direcției de deplasare.

„Reamintim șoferilor că, în aceste condiții meteo rutiere, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Sancţiunea contravenţională aplicată este amenda de la 9 la 20 puncte, iar ca măsură complementară se dispune reţinerea certificatului de înmatriculare. Legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă”, arată IPJ Sibiu.
Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus