Sâmbătă,
11.07.2020
Cer Senin
Acum
23°C

Consilier local urmărit penal în Dosarul Maricuța, declarat incompatibil și pârât Parchetului

21 Noiembrie 2018 13:17

Consilier local urmărit penal în Dosarul Maricuța, declarat incompatibil și pârât Parchetului

Agenția națională de integritate l-a declarat incompatibil pe un consilier local din Șelimbăr: firma fiului acestuia a încheiat zece contracte cu Primăria din Șelimbăr, iar aceste contracte a fost ascunse publicității.

Inspectorii ANI au fost sesizați asupra posibilei stări de incompatibilitate în care se află Nicolae Pavel Mustață de către un grup de cinci consilieri locali din Șelimbăr, în urma publicării, de către actuala conducere a Primăriei Sibiu, a contractelor încheiate și a plăților efectuate în ultimii cinci ani de către administrația celei mai bogate comune din județ. La un an de la sesizare, cei de la ANI au descoperit că merită făcută și o sesizare la Parchet. “În mandatul 2012 – 2016, societatea comercială M & M Construct Serv S.R.L., la care fiul persoanei evaluate deținea calitatea de asociat și funcția de administrator, a încheiat 10 contracte comerciale cu Primăria comunei Șelimbăr în valoare de 546.578,51 lei, încălcând astfel dispozițiile art. 90 din Legea nr. 161/2003. De asemenea, întrucât în declarațiile de interese depuse în perioada 2012 – 2015, persoana evaluată nu a menționat contractele încheiate de societatea comercială cu Primăria comunei Șelimbăr, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal“, se arată într-un comunicat dat publicității de către ANI, în dimineața zilei de miercuri.

Consilierii locali care au redactat sesizarea către ANI referitoare la Nicolae Pavel Mustață spun că acesta ar mai avea și alte posibile situații prin care intră în conflict cu legea. “Noi am sesizat ANI și pentru faptul că Nicolae Mustață este angajat al Ocolului Silvic drept paznic de vânătoare, angajat cu jumătate de normă. Iar la Ocolul silvic respectiv este acționar și Șelimbărul“, explică Doru Șandru, unul din cei cinci consilieri locali ai Șelimbărului care au sesizat ANI.

Nicolae Mustață nu a putut fi contactat de către Turnul Sfatului până la publicarea acestui material. Consilierul local poate contesta raportul întocmit de ANI în ceea ce privește incompatibilitatea sa, astfel încât, până la o sentință definitivă și irevocabilă, raportul ANI nu va produce niciun efect.

Urmărit penal în Dosarul Maricuța, înscris în PSD

În urma cercetărilor derulate în cazul cunoscut public sub numele Dosarul Maricuța, procurorii anticorupție de la Alba Iulia l-au pus sub urmărire penală și pe Nicolae Mustață. Considerat un interpus al fostului primar Dan Maricuța în tranzacțiile cu terenuri, DNA l-a pus sub urmărire penală pe Nicolae Mustață sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și pentru complicitate la abuz în serviciu.

Mustață a fost ales consilier local al Șelimbărului în urma alegerilor din 2016, în cadrul cărora a candidat independent. Anul trecut, după sesizarea transmisă ANI, Mustață s-a înscris în PSD. Între timp, fiica sa, Andreea Mustață, a devenit președintă interimară a organizației de tineret a PSD Sibiu, poziție din care a plecat după alegerile interne din vara acestui an.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Viorel

Acum 1 an

"au fost ascunse"
Raspunde

Oli

Acum 1 an

Au distrus Selimbarul din toate punctele de vedere, al organizari , funcționari instituțiilor publice din Selimbar , o dezvoltare a infrastructurii corecte, totul este asemenea crimei organizate , grupări infracționale care își fac de cap , aceste grupări vechi și noi nu dispar se transforma actuala echipa care face jocurile e Marius și noul arhitect ,
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Bravo , Doru , ai rămas bătăios ( sper și onest ) de pe vremea PNT -CDR !
Raspunde

Locanic

Acum 1 an

La Selimbar de foarte mult timp este și funcționează gruparea de crima organizata... procurori și șefi de inspectorate de polițe. Au fost cumpărați definitiv. Bani, corupție și incompetenta. Ce sa vorbim de așa zișii dezvoltatori. Niște bișnițari care se cred oameni de afaceri. Actualul primar este finul lui Maricuta. Incepand cu viceprimarul in jos sunt niște slugi care executa. Imaginea Selimbarului este reprezentarea gândirii lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus