Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Un preot și-a dat foc în fața Catedralei Mântuirii Neamului

Un preot și-a dat foc în fața Catedralei Mântuirii Neamului

Un preot şi-a dat foc în această dimineață în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfinţire, nemulţumit de faptul că i s-a luat dreptul de a sluji.

Jandarmeria Bucureşti a anunţat că, în jurul orei 10.30, un bărbat, fost preot, aflat pe Calea 13 Septembrie, în zona hotelului din faţa Catedralei Mântuirii Neamului, şi-a dat jos hainele preoţeşti pe care le-a incendiat.

Reprezentanții ISU Bucureşti-Ilfov au precizat că bărbatul şi-a scos geaca şi şi-a dat foc, însă flăcările au fost stinse imediat. El a fost condus la o secţie de poliţie, unde a ajuns şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Preotul este nemulţumit de reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului, pentru că i-a fost luat dreptul de a sluji, după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie în anul 2015.

„Varianta dialogului este cea mai bună, dar un preot care ajunge în situaţia de a fi oprit de la slujire este cineva care a comis ceva ce-l împiedică să mai slujească. Nu toţi oamenii, chiar dacă sunt preoţi, reuşesc să înţeleagă şi să accepte că sunt vinovaţi de ceva. Dacă această persoană nu acceptă o sancţiune care i s-a dat, dacă se consideră nevinovată, poate să facă un demers către forul superior Sinodului Mitropolitan de la Constanţa, are dreptul să facă acest lucru. A apela la astfel de metode de a atrage atenţia asupra sa îl autodescalifică. Nu este firesc să comitem asemenea gesturi în faţa unor oameni care au venit aici cu cele mai bune intenţii, cu credinţă şi cu respect pentru eroii României. Rămâne un gest regretabil care nu poate fi împiedicat de nimeni", a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Antena 3.
Sursa: hotnews.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

rammstein

Acum 4 ani

asta-i un semn de la Dumnezeu!!...auzi ce zice preafericitul ...ca -i mica aceasta constructie!!!..si ca trebuia sa fie mai mare decat casa poporului pentru a incapea toti votantii mafiei rosii in ea...ba cat va mai rabda Dumnezeu?...este de-o hidosenie de nedescris...am ramas ca-n evul mediu intunecat ,nu degeaba toti ne considera paria europei...unde si-n ce tara s-a mai facut o asemenea constructie??>...n-avem,crese,gradinite,sanatate,educatie,autostrazi,....si noi spalam banii prin cooperativele nufarul de la patriarhie??...ne meritam soarta ,bine c-au plecat romanasii dincolo in tari civilizate ,si-au vazut cum se pune problema banilor publici....daca te uiti la sfintire au venit EXACT HOTII ACESTEI TARI!!!!...RUSINE !!!...o fi locasul lor de refugiu..se pare c-au un tunel de legatura intre casa poporului si catedrala...!!..oricum in o 100 de ani de la unirea TRANSILVANIEI CU ROMANIA,nu avem cu ce sa ne laudam..!!..poate peste inca o suta de ani !!!...
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

Catedrala asta a fost initiata de pe vremea regelui Carol I si daca nu ar fi fost vremurile asa tulburi probabil ca ar fi si fost inceputa si terminata pana sa te nasti tu. Te rog ai putina decenta si da volumul la gramofon mai incet. Hotii din politica sunt vinovati de lipsa spitaleleor, autostrazilor si altele in caz ca nu stii (asa pare din ce scrii). De la o institutie ca biserica te poti astepta sa faca biserici, catedrale si institutii de ajutor social. You bark at the wrong tree. Faptul ca au si uscaturi intre ei nu este ceva deosebit, ca orice institutie este compusa din oameni si unii oamenii pot fi nechemati, exact ca si in alte institutii. Dintre toate institutiile tarii chemate sa construiasca ceva ei au fost singurii care au dus la bun sfarsit ceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus