Eugen Iordănescu este director executiv al Camerei de Comerț și Industrie Sibiu și principalul organizator al evenimentelor din cadrul proiectului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Cum a fost cel de zilele trecute de la București, care s-a bucurat de un real succes, desfășurându-se în prezența președintelui Klaus Iohannis și a zeci de ambasadori străini.
Prin urmare, l-am întrebat care este graficul evenimentelor gastronomice ale Sibiului din 2019, cum se iau deciziile în cadrul consorțiului, de ce și-a dat demisia fostul coordonator al proiectului, cine face selecția micilor producători care ajung să fie promovați, de ce nu a fost invitat la evenimentul de la București ministrul turismului, care este sibian, dar și ce proiecții financiare concrete avem cu privire la oportunitățile de investiții din regiune? Printre multe altele...
Pe de altă parte, am aflat ce mai companii se vor alătura Regiunii Gastronomice, după lanțul de magazine Lidl, care a lansat deja ”Săptămâna sibiană”. Nu în ultimul rând, Eugen Iordănescu a explicat cum este implementat conceptul de ”haiducie” modernă în programul RGE 2019.
”Dacă vreți, noi facem un fel de ”haiducie” pe față. Vă rog, ascultați-mă și o să vedeți de ce! În ce sens haiducie? În loc să luăm de la cei mari și să dăm la cei mici cu sabia, sau cu pistolul, cum făcea haiducul, noi i-am adus la masă pe cei mari. Aceștia sunt cei mari din județul Sibiu! Și le-am zis: Nu vrei să-l ai lângă tine pe acela micu'? Nu vrei să ai miere, două borcănele, nu vrei să ai gem? Ba veau! Haiducia e făcută prin consens. Cine a intrat aici a zis ”Da!”, facem discount și prin acel discount îl ajutăm pe acela mic să producă în continuare produse de calitate, să aducă roșii din grădină, și așa mai departe. Aceasta este, cu ghilimelele de rigoare, haiducia! Luăm de la cel mare, în ce sens? În sensul că cel mare vrea să-l ajute pe cel mic!”, a declarat Eugen Iordănescu la TSTV.Mai multe detalii găsiți în emisiunea de mai jos:
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Industrie Sibiu , klaus iohannis , Turnul Sfatului , TSTV , Regiunii Gastronomice , Emisiunea Anului , Eugen Iordănescu , sibiu regiune gastronomica eur , stiri sibiu , Ruth István
Vizualizari: 5705
Ultimele comentarii
Acum 51 minute
Kukuruku
Acum 1 oră
Vlad christian
Acum 2 ore
Victor
Acum 2 ore
Steve
Acum 2 ore
Gabytza Gabor