Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Apel cătră națiunea română

Apel cătră națiunea română

Am înființat pe teritoriile locuite de români garde naționale, ca să putem înfăptui mai ușor idealul sfânt al tuturor românilor, ear până atunci să putem susținea ordinea în aceste ținuturi prin oamenii noștri de încredere.

Susținerea acestor garde e necesară. Evenimentele ne-au aflat însă nepregătiți materialicește. Astfel cheltuielilor foarte mari de susținere le putem face față numai cu sprijinul tuturor românilor, pentrucă al tutrora e și idealul.

Apelăm în urmare la sprijinul tuturora, rugându-i ca – pătrunși de menirea acestor zile – să-și dea fiecare, după ale sale putințe, obolul întru acoperirea cheltuielilor gardelor naționale române. În special, apelăm la băncile și bogătanii noștri.

Sântem convinși de sprijinul de jertfă al poporului nostru și nici că ne îndoim, că fiecare român își va face datoria vrednică de scopul sfânt.

Contribuirile să se trimită la adresa: Comandamentul suprem al gardelor naționale, Arad, Ferenc-ter – primirealor se va cita în ziarul oficial ”Românul”.

În înțelegere cu Consiliul Național român central

Arad la 7-10 Noemvrie 1918

Rămbaș, loc., adjutant

Vlad, major, comandant C. N. R.

Anunț publicat în Telegraful Român, apărut la Sibiu (14-27 Noiembrie 1918)

...

Articol publicat în cadrul unei campanii susținută de partenerii Wenglor Sibiu și Marquardt.

Turnul Sfatului vă propune o serie de articole care readuc în prim-plan nu doar marile momente ale Sibiului din perioada 1918 – 1919, ci și detaliile care compuneau viața de zi cu zi a cetățenilor orașului. Cu atât mai mult cu cât o parte din acele ”detalii” nu mai există azi.
Alte articole scrise în această campanie:

http://www.turnulsfatului.ro/2018/11/25/sibiencele-de-acum-100-de-ani-se-spalau-pe-cap-o-data-pe-saptamana-si-isi-acopereau-gleznele/

http://www.turnulsfatului.ro/2018/11/27/transilvania-partea-saraca-austro-ungariei-economia-sibiului-inainte-de-unire/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus