Joi,
02.07.2020
Ploi Scurte
Acum
28°C

Proiectul de amenajare a malurilor Cibinului, cu un pas mai aproape de realizare (CP)

27 Noiembrie 2018 12:30

Proiectul de amenajare a malurilor Cibinului, cu un pas mai aproape de realizare (CP)

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu va fi inclus pentru aprobare proiectul de amenajare a malurilor râului Cibin prin crearea unui coridor “verde” cu funcțiuni de agrement.

Acesta va asigura o nouă legătură pe bicicletă între cartierul Ștrand – zona centrală și cartierul Gușterița (în zona autostrăzii A1). Dat fiind faptul că acest coridor străbate orașul de la un capăt la celălalt, aceste piste de biciclete vor reprezenta o importantă legătură și vor contribui la creșterea mobilității locuitorilor orașului.

Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de Euro, finanțare pe care Primăria Sibiu o va solicita din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

1_5 - Photo (1)

“Prin acest proiect îmbunătățim aspectul și funcționalitatea albiei superioare a Cibinului. Concret, vom realiza pe malurile Cibinului un traseu pentru deplasarea cu bicicleta cu o lungime de 3,7 km, pe parcursul căruia vom amenaja zone de odihnă cu bănci, stâlpi de iluminat smart, cu internet wi-fi gratuit, camere de supraveghere și prize pentru încărcarea dispozitivelor electronice”, spune Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Și zonele verzi vor reamenajate, bugetul proiectului incluzând fonduri și pentru plantarea de arbori tineri.

Noile piste de pe malul Cibinului vor fi conectate cu cele existente prin intermediul unor poduri care vor fi construite în zona străzii Malului și respectiv în zona străzilor Mureșului și Crișului.

Proiectul va fi depus până la finalul acestui an în vederea obținerii finanțării.

1_4 - Photo (1)

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

A

Acum 1 an

Mai întâi PUZ-ul zonei pentru a crea zone de interes social, economic sau de timp liber dupa care începi să amenajezi malurile. Nu cred ca e foarte convenient să te plimbi pe malurile Cibinului (care mai si miroase) intr-o zona industriala pe jumatate abandonata... Dar ce sa stie urbanistii din primarie ce e aia urbanism. Pentru ei e un cuvant din vocabular nu o stiinta pe care ar fi tebuit sa o invete in facultate.
Raspunde

WCI

Acum 1 an

FRUMOS si interesant proiect. Dar de parcarea subterana de la Piata Cibin ce se mai aude? cand va fi data in folosinta? nu de alta dar in perioada de vara e un DEZASTRU a gasi un loc de parcare !.
Raspunde

Bzz

Acum 1 an

Nu se aude!
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 1 an

Asa de prost se executa lucrarile publice in oras de zici ca sunt executate de firme occidentale! Primaria sa angajeze niste firme romanesti ca astia din occident lucreaza foarte prost.Rad pina si africanii de noi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nu conteaza numele

Acum 1 an

imi cer iertare dar nu cred ca o sa existe finantare. Păi nu a finantat nimini un brad adevarat in centru, de unde sa vina bani pentru altele
Raspunde

Primaria

Acum 1 an

Draga Andrei, Din lipsa de interes, viitorul a fost anulat. Primaria
Raspunde

Io

Acum 1 an

Abia astept sa ma plimb fara bicileta pe acest trotuar:))
Raspunde

Doc

Acum 1 an

Există cel puțin două locuri, în interiorul municipiului, unde în Cibin se deversează apă de canal. Nu pluvială, zic, ci de canal. Înainte de a pune WiFi de-a lungul albiei, aș zice că are prioritate ceva mai mare să fie oprite mizeriile alea. O fi Sibiul vechi oraș medieval, dar ar trebui să păstrăm din el arhitectura, nu sistemul de canalizare.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Poate se reface in acest sens si pista de biciclete de pe str.Viitorului - e groaznica, plina de denivelari si a inceput sa apara din loc in loc fisuri, crepaturi, iarba. De unde???? De la proasta executie: tasare superficiala sau chiar deloc, un strat suport prost, un asfalt de prosta calitate, etc Poate se gandeste Primaria sa amenajeze pe traseul respectiv si macar o toaleta publica.....ca stam prost la capitolul asta.
Raspunde

Bzz

Acum 1 an

Andrei , str.Viitorului ne "prezice" exact cu va fi viitorul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus