Miercuri,
30.11.2022
Innorat
Acum
-2°C

Bustul lui Alexandru Vaida Voevod, dezvelit în parcul Astra (CP)

Bustul lui Alexandru Vaida Voevod, dezvelit în parcul Astra (CP)

Primăria Municipiului Sibiu a dezvelit joi, 29 noiembrie, bustul lui Alexandru Vaida Voevod, vicepreședinte al Consiliului Dirigent și prim-ministru în primul Guvern al României Mari, o personalitate marcantă, cu o contribuție importantă în realizarea Marii Uniri.

“Am realizat acest bust în cadrul programului de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. Cu câteva zile înainte de Ziua Națională a României, înainte de aniversarea a 100 de ani de la momentul proclamării Marii Uniri, dăruim Sibiului și sibienilor o lucrare care completează în mod fericit busturile din Parcul Astra”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
alexandru vaida voevod-21

La ceremonie au luat parte Înaltpreasfinția Sa Mitropolitul Laurențiu care a oficiat slujba de sfințire a monumentului, comandantul Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu - general de brigadă Ghiță Bârsan, vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca, viceprimarii municipiului Sibiu – doamna Corina Bokor și domnul Răzvan Pop, consilieri locali, oameni de cultură și public. De asemenea, un pluton al Academiei Forțelor Terestre a fost prezent la eveniment pentru a da onorul.

Bustul lui Alexandru Vaida Voevod a fost realizat de sculptorul Ioan Cândea, la comanda și cu finanțarea Primăriei Municipiului Sibiu.

alexandru vaida voevod-23 alexandru vaida voevod-17 alexandru vaida voevod-16 alexandru vaida voevod-9 alexandru vaida voevod-8

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus