Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Constantin Necula, mesaj pentru România: „Ne e greu să facem pace între noi, dar să facem război pentru tine ne va fi imposibil”

Constantin Necula, mesaj pentru România: „Ne e greu să facem pace între noi, dar să facem război pentru tine ne va fi imposibil”

Constantin Necula, preot, profesor, consilier misionar-pastoral al Mitropoliei Ardealului, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, în care sugerează că românii de astăzi nu știu să-și iubească țara așa cum au făcut-o cei de acum 100 de ani.

În mesajul său, scris pentru Hotnews.ro sub forma unei scrisori, acesta deplânge faptul că o mare parte dintre români sunt plecați peste hotare și „nu reușim să-ți împlinim visul de a ne cuprinde pe toți”. „Te iubim, dar nu știm să o arătăm. Suntem fie liberali, fie excesivi în sentimentul național. Suntem bolnavi încă de libertate. De libertatea noastră. Căci libertatea ta e câștigată de cei dinaintea noastră, rănile de lumină ale Istoriei noastre”, concluzionează preotul Constantin Necula.

​„Dragă Românie,

La vremea de pripas spiritual prin care trecem îți scriu să îți spun... La Multicentenar! Te-am uitat ades, țară dragă, ca om și ca popor, căci am învățat, sub presiunea ideologiilor în care ne-am petrecut viețile- și tu și noi- că ne ierți și când uităm de Tine. Ești acolo, în toate ale noastre, dar nu mereu te slujim cu adevărat. Vei afla acum, când împlinești 100 de ani din eternitate, că nu prea mai semănăm cu cei care au fost gata să moară pentru Tine atunci, pe când te reconfigurai în hotarele după care te-am numit România Mare. Nouă ne e greu și să trăim normal, dar și mai greu să luptăm pentru tine. Ne e greu să facem pace între noi, dar să facem război pentru tine ne va fi imposibil. Ne-am activat urile într-atât încât batjocorim orice, fără nici o jenă, fără nici o roșire de obraz. Dacă mai avem vreunul... Protejăm monumentele celor care te-au înjosit și-i plătim bine pe căpcăunii ce ne-au trimis la moarte concetățenii, ascundem memorialele de la Pitești ori Jilava- acolo unde ți-au rănit libertatea comuniștii- dar ovaționăm fiecare scuipat ce ți-e aruncat pe față. Ni-s mai dragi ciolanele comuniștilor decât moaștele sfinților. Un lucru a rămas la fel. Parte din popor e gata să moară pentru frumusețea și dragul de tine. Altă parte își umplu buzunarele din jertfelnicia lor. Nu reușim să-ți împlinim visul de a ne cuprinde pe toți, mai ales acum când mare parte, aproape cea mai bună parte dintre noi, s-au răzvrătit și s-au hotărât să te poarte cu ei departe, în alte țări și peste alte mări. Te-am purtat în zeghe, Românie, pe dinaintea liniilor comuniste pe care acum, zănateci, le deplângem prin fapte. Ne-am eliberat de comunism spunând că pe tine te-am eliberat. În fond te-am rearestat, într-un ghettou de frică și mediocritate, aruncând la gunoi toată morala care te-a Înviat în pragul de lumină al Nașterii Mântuitorului (...)”, menționează preotul Necula în scrisoarea sa

Citiți întreaga scrisoare aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

S

Acum 4 ani

Ce ma amuza cum se amesteca religia cu nationalismul...iisus e la fel de mult cu romanii cat e cu ungurii, rusii, americanii, arabii sau australienii.
Raspunde

lol

Acum 4 ani

Mi-a explodat IQ-ul inca de la fraza din titlu! Am sa pun pe foc toate cartile de logica si argumentare....sunt 0!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus