Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Telefoane furate la Colosseum, indicate lângă Sibiu

Telefoane furate la Colosseum, indicate lângă Sibiu

O româncă stabilită în Italia anunță că i-au fost furate mai multe telefoane mobile, geolocația aparatelor indicându-le că s-ar afla în Tălmaciu.

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare, femeia făcând apel la oameni să o ajute să-și recupereze telefoanele.

Cristina Antal este originară din Roman și stabilită în Italia de mai mulți ani. Recent ea a pus pe picioare o mică afacere în zona turistică a Romei, oferind servicii vizitatorilor care ajung la Colosseum. ”Sunt managerul și unul din creatorii acestei activități start-up ”Ancient & Recent”. Muncesc șapte zile din șapte de mai mult de doi ani...”, spune femeia. Practic, folosind tehnologia de ultimă oră și niște telefoane performante, Cristina le prezintă turiștilor cum arăta Colosseumul acum 2000 de ani. Până zilele trecute, când niște tineri români, care s-au prezentat drept un grup de studenți, au furat telefoanele mobile.

”Fac un apel românilor din țară, vă rog să contactați Poliția Română în caz de vi se vând celulare uzate Samsung S7 și Edge 7 cu simbolul infinitului (vedeți poza, dacă nu le-au șters)... pentru voi poate fi un simplu telefon, pentru noi este pâinea noastră și bucuria turiștilor în special a copiilor din toată lumea care vin să viziteze Roma!”, spune Cristina Antal.
Utilizând funcția de geolocalizare a telefoanelor, Cristina a descoperit că la câteva zile de la furt aparatele au ajuns lângă Sibiu, în Tălmaciu.

47078569_1119691998198536_3051521611803918336_n

Reporterul Turnul Sfatului a încercat în mai multe rânduri să ia legătura cu femeia păgubită pentru a afla cum decurge relația cu poliția italiană și ce progrese face ancheta, însă fără succes până acum.

47087345_1119691811531888_709830297276907520_n

Pe de altă parte, reprezentanții IPJ Sibiu, au declarat pentru Turnul Sfatului că până la data de 29 noiembrie nu fusese depusă nicio sesizare pe această temă. În plus, polițiștii sibieni s-ar putea implica în caz dacă omologii lor din Italia le-ar cere sprijinul.

”Persoana în cauză trebuie să se adreseze autorităților italiene, principiul aplicat fiind acela al competenței teritoriale, furtul fiind comis pe teritoriul Italiei”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Luca

Acum 5 ani

Poliția nu poate sa facă nimic . Un amic a făcut reclamație la poliție , a găsit locul unde se afla hoțul cu telefonul , dar polițistul in cauza i-a spus ca degeaba merge si il prinde pe hot . De obicei acești hoți spun ca de fapt ei au cumpărat respectivul telefon de la păgubit si nu au ce sa le facă , pur si simplu .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus