Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Baschetbaliştii CSU Sibiu devin antrenori de ocazie în şcolile sibiene

Baschetbaliştii CSU Sibiu devin antrenori de ocazie în şcolile sibiene

Asociaţia suporterilor sibieni „Al 6-lea jucător” împreună cu BC CSU Sibiu va desfăşura marţi, 11 decembrie, începând cu orele 11:00, o nouă acţiune de promovare a baschetului în Şcoli.

La această acţiune vor participa toţi jucătorii echipei BC CSU Sibiu, care vor fi prezenţi în şcolile: Şcoala Gimnazială nr. 1, Şcoala Gimnazială nr. 18, Şcoala Gimnazială nr. 25, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu,  Liceul Teoretic Constantin Noica, Colegiul Naţional Octavian Goga.

Justas Tamulis, Randal Alan Falker, Isaiah Philmore, Kevin Hardy, Mirel Dragoste, Chris Cooper, Monyea Pratt, Lucas Tohatan, Wilhelm Brosser, Dragos Gheorghe, Aurelian Gavriloaia, Alexandru Varga, Sebastian Costeiu, Cristian Cerbu devin antrenori de ocazie şi îi vor învăţa pe cei mici regulile de bază ale jocului în echipă, copiii întrecându-se într-un mini-campionat de baschet. Totodată, şcolile vor primi donaţii din partea organizatorilor echipamente de joc, susţinând astfel această ramură sportivă pentru viitor.

„Vedem an de an cum în rândul suporterilor CSU Sibiu sunt prezenţi tot mai mulţi copii dintre care, sperăm noi, câţiva vor deveni în viitor şi jucători ai clubului de baschet sibian. Vrem să credem că aceste întâlniri cu idolii lor şi faptul că pot să se antreneze cu unii dintre cei mai buni jucători ai campionatului de baschet românesc, îi convinge pe elevi că pot să devină şi ei în viitor componenţi ai echipelor profesioniste de baschet~, spune Tudor Şt. Popa, coordonatorul proiectului „Promovarea Baschetului în Şcoli”.
Toţi elevii participanţi la acţiunea de promovare a baschetului în şcoli vor primi o listă cu şcolile şi echipele de baschet din Sibiu la care se pot înscrie pentru a urma o viaţă sportivă profesionistă.

PBS 2017. Credit foto Ovidiu Matiu_02

Proiectul „Promovarea Baschetului în Şcoli”, început în 2006 de către suporteri şi devenit deja un reper în peisajul comunităţii iubitorilor de baschet local şi un exemplu în cel naţional, se adresează în special copiilor între 8-14 ani şi îşi propune să le atragă atenţia asupra unei alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber, printr-o abordare directă şi exemplificativă.

Promovarea Baschetului în Şcoli – dezvoltarea de micro-comunităţi ale iubitorilor de baschet local este un proiect co-finanţat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunităţii.

Foto: Ovidiu Matiu

PBS 2017. Credit foto Ovidiu Matiu_05

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus