Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-5°C

CNAIR își dă întâlnire cu sibienii. Pe tema autostrăzii Sibiu – Pitești

CNAIR își dă întâlnire cu sibienii. Pe tema autostrăzii Sibiu – Pitești

Reprezentanții Companiei naționale de administrare a infrastructurii rutiere organizează, la Sibiu, o întâlnire publică pe tema celei mai promise și așteptate autostrăzi din țara noastră, cea care să lege capătul de autostradă din Sibiu cu cel din Pitești.

Întâlnirea între reprezentanții CNAIR și sibieni este programată să aibă loc marți, 11 decembrie 2018. Locul ales este sala de consiliu a Primăriei Sibiu (aflată la mansarda clădirii), ora de începere a acestei dezbateri fiind 11:00. Subiectul dezbaterii publice va fi raportul privind impactul asupra mediului al autostrăzii în discuție.

Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești urmează să traverseze teritoriul a trei județe – Sibiu, Vâlcea și Argeș -, iar pentru construcția șoselei aceasta a fost împărțită în cinci secțiuni: Sibiu-Boița, Boița-Cornetu, Cornetu-Țigveni, Țigveni-Curtea de Argeș și Curtea de Argeș-Pitești.

Prima și ultima secțiune au fost scoase la licitație în vara anului trecut de către CNAIR, însă pentru ca să înceapă lucrările propriu-zise este obligatorie obținerea Acordului de Mediu, fără de care nu se poate emite autorizația de construire.

Pe parcursul anului 2018 au fost făcute publice mai multe termene limită în care acest document să fie emis. Asigurări au fost date pentru martie 2018, apoi pentru iunie 2018, pentru august 2018, pentru octombrie 2018, iar ultima promisiune a fost pentru luna decembrie 2018. Se pare că nici în decembrie Acordul de Mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești nu va fi eliberat, după cum reiese dintr-un răspuns al ministrului Mediului dat deputatului de Vâlcea Ștefan-Ovidiu Popa.

Amintim că la începutul lunii noiembrie Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a publicat „Raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul Autostrada Sibiu-Pitești”. Mai exact, pe 5 noiembrie. Presa de profil a scris că aceasta a fost cea mai importantă veste pentru realizarea acestui proiect și că documentul va debloca practic licitaţiile pentru construirea celei mai aşteptate autostrăzi din România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Panglicari

Acum 4 ani

Pai, probabil sa taie o panglica, ceva sa se laude guvernul de retardati analfabeti penali PSD, ca au facut si ei ceva... au taiat o panglica, la o vorbire publica :D... "Ca au ..superdemarat in tromba marele proiect..dragi tovarasi si pretini.....acum liber sa ne fie...la amnistie si dosare albe". Gunoi de stat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus