Luni,
04.07.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Primul bancomat pentru Bitcoin în Sibiu

Primul bancomat pentru Bitcoin în Sibiu

În Sibiu va fi instalat primul bancomat pentru tranzacții cu Bitcoin, dar și alte criptomonede. Acesta va fi amplasat în interiorul Hostelului B13 de pe strada Nicolae Bălcescu.

Atât reprezentanții Hostelului, cât și cei de la Bitcoin România au confirmat deschiderea unui ATM pentru Bitcoin la Sibiu. Un anunț asemănător a fost publicat și pe site-ul coinatmradar.com, în care se menționează că acesta va fi „dezvelit” pe data de 11 decembrie. Se pare însă că lucrurile se mișcă mai greu. „Foarte curând se va pune ATM-ul acolo. Cel mai probabil săptămâna viitoare”, am aflat de la reprezentanții Bitcoin România.

În Sibiu acesta va fi primul bancomat prin intermediul căruia se vor putea cumpăra sau vinde bitcoini. Dar nu numai Bitcoin. Din primele informații, se pare că la acesta vor fi acceptate tranzacțiile și pentru Ether sau Litecoin.

Un Bitcoin costă 13.464 lei la vânzare și 14.319 lei la cumpărare; un Litecoin costă 94,89 lei la vânzare și 106,12 lei la cumpărare, iar un Ether – 393,89 lei. Pentru tranzacțiile de la bancomat sunt percepute comisioane.

Bitcoin România a adus primul bancomat de acest gen în țara noastră în anul 2014. Acum, în România sunt zece ATM-uri: trei la București, două la Constanța, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Galați și Oradea. „Ne dezvoltăm, o să apară din ce în ce mai multe”, ne-a mai spus reprezentantul Bitcoin România.

Vânzarea de Bitcoin la ATM se realizează în 13 pași: 1. Utilizatorul trebuie să aibă acces la propriul portofel pentru bitcoin, dacă dorește să îi vândă; 2. Se atinge ecranul pentru a activa ATM-ul; 3. Se selectează limba în care să fie afișate instrucțiunile; 4. Se selectează “Vinde Bitcoin”; 5. Se alege una dintre opțiunile “Între 1000 și 3000 RON” sau “Mai mult decât 3000 RON” (în acest ultim caz e nevoie va fi nevoie și de un act de identitate); 6. Se urmează instrucțiunile afișate pe ecran (introducerea numărului de telefon mobil și scanarea actului de identitate la camera foto a ATM-ului, daca s-a optat pentru o sumă mai mare de 3000 RON); 7. Se selectează suma dorită în lei (trebuie să fie multiplu de 50 RON); 8. Se selectează “Vinde”; 9. ATM-ul va elibera un tichet de remitere, cu un cod QR la care se face plata în BTC în termen de 5-10 minute; tichetul trebuie păstrat în bune condiții până la eliberarea numerarului; 10. Se așteaptă confirmarea tranzacției pe blockchain (sistemul va trimite un SMS la numărul de telefon înregistrat la pasul 6 atunci când retragerea de numerar este posibilă); 11. Se selectează “Tichet de remitere”; 12. Se scanează codul QR al tichetului de remitere la camera foto a ATM-ului; 13. ATM-ul face plata.

Cumpararea de Bitcoin se face în nouă pași: 1. Se atinge ecranul pentru a activa ATM-ul; 2. Se selectează limba în care să fie afișate instrucțiunile; 3. Se selectează “Cumpără Bitcoin”; 4. Se alege una dintre opțiunile “Mai puțin de 1000 RON”, “Între 1000 și 3000 RON” sau “Mai mult de 3000 RON” (în acest ultim caz va fi nevoie și de un act de identitate); pentru sumele mai mari de 1000 RON va urma introducerea numărului de telefon mobil și, ulterior, a codului primit prin SMS; 5. Se scanează codul QR al portofelului; în absența acestuia, se poate genera un portofel de hârtie (paper wallet) (click pe “Nu aveți portofel” și apoi pe “Tipărește portofel” – și se scanează codul astfel obținut; 6. Se introduc bancnotele în aparat, una cate una (aparatul accepta bancnote RON de orice valoare între 1 și 500); 7. Când se ajunge la suma dorită se dă click pe “Cumpară”; 8. Click pe “Print receipt”; 9. ATM-ul va elibera un bon de cumpărare.

Suma minimă, atât la vânzare, cât și la cumpărare, este de 500 RON.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Zenobia

Acum 3 ani

E cam gata treaba cu bit coin-ul... au investit in bancomate de pomana
Raspunde

Io

Acum 3 ani

Nice!
Raspunde

Coriolan Tefeleriu

Acum 3 ani

In sfarsit acest deziderat al nostru, al hipsterilor cu barbita, a devenit realitate! De acum, alegerea sexului pare tot mai aproape! Sibiu number one!!!
Raspunde

Coada la Tigai

Acum 3 ani

Cam tarziu cu bitcoineala... mai bine faceau un bancomat cu tigai.
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

Ce moneda e aia Ether? Cât de greu era sa dai un Google sa verifici cum se numește de fapt? Era chiar asa de urgent de publicat reclama?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus